Investorům se otevírá nový Raiffeisen fond amerických akcií


26. 07. 2017  12:38          komentáře (0)

Raiffeisen investiční společnost (RIS) uvede na trh v úterý 25. července nový fond amerických akcií, jež investuje hlavně do akcií v Severní Americe. Zájemci věřící v dlouhodobý růst akciových trhů v USA ocení především možnost investovat do cenných papírů, které jsou pro drobné investory běžně nedostupné v českých korunách. Fond je vhodný pro investory, kteří jsou připraveni investovat své finanční prostředky v horizontu alespoň 10 let.

Investorům se otevírá nový Raiffeisen fond amerických akcií




Minimální částka pravidelné investice je 500 Kč, jednorázově pak klient může investovat nejméně 10 000 Kč. Fond je vedený v českých korunách. „Fond amerických akcií představuje zajímavou alternativu pro odvážnější klienty, kteří se nebojí investovat do cenných papírů v delším časovém horizontu. Nespornou výhodou je také možnost vybrat si peníze kdykoli. V případě investice do fondu amerických akcií u nás klient není vázán výpovědní lhůtou,“ vysvětluje přednosti fondu generální ředitel Raiffeisen investiční společnosti Jaromír Sladkovský.

Raiffeisen fond amerických akcií je podřízený fondu Raiffeisen US-Aktien, do kterého investuje min. 85 % svého majetku, který dále investuje do akcií, obdobných cenných papírů vydaných společnostmi se sídlem či vykonávající aktivitu v Severní Americe. Fond může také investovat do dluhopisů vydávaných vládami či nadnárodními emitenty a také do podílů jiných investičních fondů.

Hodnota spravovaného majetku RIS je aktuálně 19 miliard korun.



Investorům se otevírá nový Raiffeisen fond amerických akcií

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16690124944

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1650
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5310
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3845
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7450
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0561
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více