Kdo letos získá Zlatou korunu?


10. 05. 2011  18:34     Jaroslav Brož     komentáře (0)

Zlatá koruna, soutěž o nejlepší finanční produkty roku - v základní části soutěže hodnotí produkty více než tři stovky odborníků. Posuzují se produkty ze všech sfér finančního trhu, takže žádná oblast nezůstává stranou a neuniká odbornému pohledu.





Zlatá koruna

Letos se v 15 kategoriích účastní soutěže 209 produktů 77 finančních společností. Účast je o něco vyšší než loni, kdy soutěžilo 206 produktů od 75 společností. Součástí Zlaté koruny je i hlasování veřejnosti o nejoblíbenější finanční produkty roku. Loni bylo v hlasování o Cenu veřejnosti Zlaté koruny odevzdáno 143 900 hlasů. Obrovská účast v této anketě svědčí o tom, že i její výsledky mají nezanedbatelnou váhu. Cena veřejnosti probíhá dvoukolově. Také letos nejprve proběhlo nominační kolo, z něhož do druhého, finálového kola, postoupilo dvacet finančních produktů s největším počtem hlasů. Zajímavostí je, že tento rok bylo v nominačním kole odevzdáno 64 626 hlasů, o šest a půl tisíce více než loni, a v nominacích na tuto cenu se objevilo 706 finančních produktů. Hlasování ve finálovém kole bylo zahájeno 11. dubna a potrvá do 15. května. A kdo má letos šanci Cenu veřejnosti získat? Nejvíce nominací má nízkonákladová mBank. Do finále se dostaly tři její produkty – osobní účet mKonto, spořicí účet eMAX Plus a Internetové bankovnictví. Dva produkty, jedním je InternetBanka a druhým Expres půjčka, má ve finálovém kole GE Money Bank. S dvěma produkty, osobním účtem Era a Internetovým bankovnictvím, bude o přízeň veřejnosti usilovat také Poštovní spořitelna. Internetové bankovnictví a osobní účty představují v letošním ročníku silnou konkurenci. Vedle produktů, které jsme již uvedli, je ve finále i SERVIS 24 České spořitelny, ČSOB InternetBanking 24 Československé obchodní banky, eKonto Raiffeisenbank a Fio Běžný účet bez poplatků teprve loni založené Fio banky. Dalšími kandidáty na Cenu veřejnosti jsou Spořicí účet ING Konto od ING Bank a Spořicí účet od AXA Bank. O přízeň nejvyšší budou bojovat i dva produkty penzijního připojištění, Allianz penzijní připojištění s výnosem 3 % a Penzijní připojištění AXA. Dále dva produkty stavebního spoření – Bonusový vklad od Lišky Českomoravské stavební spořitelny a Nízká hyposplátka Raiffeisen stavební spořitelny. Z pojišťoven se do finále probojovaly Česká pojišťovna s 1. povinným ručením bez povinností a Kooperativa s životním pojištěním PERSPEKTIVA 7 BN. Mezi dvacítkou kandidátů na Cenu veřejnosti je i Klasický spotřebitelský úvěr od společnosti CETELEM. Kdo v této silné konkurenci uspěje, rozhodne se do 15. května. Do této doby je možné hlasovat na www.zlatakoruna.info a prostřednictvím SMS zpráv. Cena veřejnosti bude spolu s kompletními výsledky Zlaté koruny vyhlášena 2. června jako již tradičně v TOP HOTELu Praha. V rámci Zlaté koruny bude ještě vyhlášena i Cena podnikatelů pro nejoblíbenější finanční produkty určené malým a středním podnikatelům. Hlasy pro tyto produkty lze zasílat také do 15. května prostřednictvím internetu na stránkách www.zlatakoruna.info.  
Produkt Společnost
1. Povinné ručení Bez povinností Česká pojišťovna
Allianz penzijní připojištění s výnosem 3% Allianz penzijní fond
Bonusový vklad od Lišky Českomoravská stavební spořitelna
ČSOB InternetBanking 24 Československá obchodní banka
eKonto - špičkové přímé bankovnictví Raiffeisenbank
eMAX Plus - spořící účet mBank
Era osobní účet Poštovní spořitelna
Expres půjčka GE Money Bank
Fio Běžný účet bez poplatků Fio banka
Internet Banka GE Money Bank
Internetové bankovnictví Poštovní spořitelna
Internetové bankovnictví mBank mBank
Klasický spotřebitelský úvěr Cetelem CETELEM ČR
mKONTO - osobní účet mBank
Nízká hyposplátka Raiffeisen stavební spořitelna
Penzijní připojištění AXA AXA penzijní fond
PERSPEKTIVA 7 BN Kooperativa pojišťovna
SERVIS 24 Česká spořitelna
Spořicí účet ING Konto ING Bank
Spořicí účet od AXA Bank AXA Bank Europe
 


Kdo letos získá Zlatou korunu?

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16619443872

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více