Komentované zprávy bank:
ČSOB s Cash, na co chceš, a Sberbank je digitální


27. 02. 2019  00:11     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: ČSOB s Cash, na co chceš, a Sberbank je digitální




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí.

Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!


 csob Kampaň ČSOB „Cash, na co chceš“ startuje. Mladým lidem může splnit sny

Už podruhé v řadě ČSOB nabídne šanci mladým lidem ve věku 18-26 let na splnění jejich snů. Od září do konce dubna vylosuje každé dva týdny výherce 100 000 Kč. Banka tak celkem odmění 16 nových i stávajících klientů. Jedinou podmínkou je založení Plus Konta.

Titulek tiskové zprávy mi připomněl jeden pořad na ČT1, který si vzal za cíl plnit přání a sny soutěžících, nebo účastníků pořadu. Ve skutečnosti jde ale bance o přitáhnutí perspektivních, mladých klientů na účet banky a to prostřednictvím poměrně fádní akce, kdy z tisíců klientů bude vylosováno 16 šťastlivců, kteří si za sto tisíc korun splní své nejšílenější sny. Jak velkou máte šanci na to, že dostanete svých vysněných sto milionů..pardon, sto tisíc korun?


 Sberbank Sberbank zvolena nejinovativnější digitální bankou ve střední a východní Evropě

Dle hodnocení prestižního časopisu Global Finance se nejinovativnější digitální bankou střední a východní Evropy stala Sberbank. Kritériem hodnocení je aktivní využívání nejnovějších technologií při poskytování servisu a služeb bankovním klientům.

A aby těch úspěchů nebylo málo, je tu další nejlepší umístění v mezinárodní anketě. Tentokrát byla Sberbank oceněna jako nejinovativnější digitální banka. Klienti by tak měli všech potřebné snadno a přehledně vyřešit od svého počítače, nebo mobilu. Pořád ale ještě není Sberbank nejlepší na světě, jak si mohou někteří činitelé banky myslet, ale pouze ve východní Evropě.


 kb Komerční banka byla zařazena do FTSE4Good Index Series

Komerční banka byla nově zařazena do FTSE4Good Index Series. Tato řada indexů je jedním z nástrojů pro investory, kteří chtějí sladit své portfolio s vlastními hodnotami a usilují o investice do společností na základě jejich přístupu k řízení rizik v oblasti životního prostředí a sociální politiky a k firemnímu řízení (Governance). Komerční banka je jedinou společností z České republiky, která je do FTSE4Good Index Series zahrnuta.

Vůbec mi není zřejmé, proč Komerční banka a její mediální šamani přišli s takovou tiskovou zprávou, které drtivá většina klientů nemůže rozumět a ani si takovou zprávu nikdy nepřečtou. Přidaná hodnota takové zprávy se pak rovná nule. Přiznávám, že nerozumím nejen nadpisu, ale ani snaze o vysvětlení v dalších řádcích textu tiskové zprávy. Takovým jalovým zprávám by bylo dobré se pro příště vyhnout.


KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!  thmb-200-200-406127b7872b28b57abe0f49aa6670f9


 



Komentované zprávy bank: ČSOB s Cash, na co chceš, a Sberbank je digitální

Diskutovat (0)