Spolupracujeme na novém seriálu na Primě:
Vyúčtování může nepříjemně překvapit


30. 10. 2014  00:19     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ČTVRTEČNÍ SERIÁL - PRIMA RÁDCE - 10. DÍL: Patrik Nacher a náš serveru www.BankovniPoplatky.com se podílí na novém seriálu o financích na webu iPrima, který má za cíl zvyšovat finanční gramotnost veřejnosti. Vše zábavní a netradiční formou. V textu najdete VIDEO. Přejeme příjemný zážitek.

Spolupracujeme na novém seriálu na Primě: Vyúčtování může nepříjemně překvapit




Minule jsme se v našem seriálu zabývali výběrem nejlepší hypotéky. Stejně tak jsme posuzovali výši příjmů i bonitu Marty a Karla. Nyní už oba manželé bydlí ve svém vysněném novém bytě. Mohlo by se zdát, že vše dobře dopadlo a nyní již na Martu a Karla čekají jen samé radosti. Omyl. Problém a starosti nekončí. Marta a Karel obdrželi první vyúčtování energií a služeb spojených s bydlením a nestačí se divit. 

VIDEO: CELÝ DESÁTÝ DÍL SERIÁLU MŮŽETE ZHLÉDNOUT ZDE!

vyúčtování

Marta a Karel buď musí napříště více šetřit se spotřebou, nebo si musí navýšit zálohy na tyto služby tak, aby na konci období nemuseli nic doplácet. Další možností je změna dodavatele těchto energií. Nejhorším překvapením, které vás totiž při užívání bytu může potkat je obrovská výše nedoplatku, který musíte následně jednorázově doplatit. Vždy je totiž lepší hradit více menších měsíčních čátek, které vás tolik nezatěžují, než hradit na konci období částku i několika desítek tisíc korun na nedoplatcích.

vyúčtování 1

 

Ušetřit se dá ale i na dalších pravidelných platbách. Měli bychom si tak udělat kontrolu těchto plateb a posoudit, zda některé platby nejsou zbytečně drahé nebo vysoké. Také je dobré posoudit, zda placené služby skutečně využíváte.

kde hledat úspory

Pokud najdete levnějšího dodavatele služeb a energií, můžete dosáhnout hned několika výhod.

- Účty za energie budou nižší

- Budete mít nižší měsíční zálohy

- Celkově rodinný rozpočet ušetří

nový dodavatel

Změna dodavetele je přitom velmi jednoduchá. Nemusíte, jak se domníval Karel měnit rozvody, měnit zařízení či topení. Naopak pouze podepíšete s novým dodavatelem smlouvu. Jedná se tedy jen o papírovou záležitost. Před změnou dodavatele je však třeba dobře porovnat podmínky i ceny těchto dodavatelů energií.

změna dodavatele podmínky

STARŠÍ DÍLY NAŠEHO SERIÁLU NALEZNETE ZDE!

 



Spolupracujeme na novém seriálu na Primě: Vyúčtování může nepříjemně překvapit

Diskutovat (0)