Tuzemská Volksbank mění majitele, pro klienty se (zatím) nic nemění


22. 07. 2011  13:01     BP.com     komentáře (1)

Další články

Závazek ve formě půjčky jedné miliardy eur, kterou rakouská banka Volksbank obdržela, aby přestála finanční krizi, byl pravděpodobně hlavním motorem následující transakce – majitelé Volksbank prodali svou východoevropskou divizi (Volsbank International) ruské jedničce Sberbank.





Obchod je dohodnut

Největší ruská banka Sberbank, která v minulém roce vydělala 182 miliard rublů (přes 11 miliard Kč) a v letošním prvním pololetí ztrojnásobila čistý zisk ve srovnání s předchozím rokem, se tak touto dojednanou (avšak zatím ještě neprovedenou) transakcí stane i vlastníkem tuzemské Volksbank CZ. Obchodní jednání společností Österreichische Volksbanken-AG a Sberbank, která se týkají podmínek prodeje společnosti Volksbank International, dospěla k dohodě. Österreichische Volksbanken-AG vlastní 51% podíl ve Volksbank International. Všichni akcionáři společnosti Volksbank International (VBAG, BPCE, DZ BANK a WGZ BANK) podepsali 14. července 2011 ve Vídni se zástupci Sberbank základní podmínky této transakce,“ komentovala dohodu Petra Roth, tisková mluvčí Österreichische Volksbanken-AG.

.

POPLATKOŽROUT VÁM TO SPOČÍTÁ - KAM S VOLNÝMI PENĚZI?

.

Transakce, do které není zahrnuta Volksbank Rumunsko, by se měla uzavřít do konce roku. Podle agentury Reuters nákup přijde ruskou Sberbank zhruba na 14,4 miliardy Kč a je více než jasné, že má být vstupním klíčem k expanzi na zahraniční bankovní trhy.

.

Jak se dotkne českých klientů?

Čeští klienti Volksbank mohou být v klidu, o žádných zásadních změnách se zatím neví, a podle banky je ani nelze čekat. Předseda představenstva Libor Holub ve vstupu silného strategického partnera vidí velký potenciál. „Strategický vstup tohoto silného partnera otevírá novou růstovou perspektivu Volksbank CZ v České republice a celé skupiny v zemích střední a východní Evropy,“ komentoval transakci předseda představenstva Libor Holub.

 

 

.

NEVÁHEJTE - VYHRAJTE DOMÁCÍ KINO S MBANK!

.

Klienti banky se tak omezení služeb obávat nemusí. „To skutečně ne, i nadále budeme všichni pracovat tak, jako doposud, a dělat vše pro to, abychom poskytovali kvalitní služby. Pro nás se nic nemění a pro klienty taky ne,“ řekla nám vedoucí tiskového oddělení banky Lucie Hálová a dodala, že pokud od nového vlastníka obdrží jakékoliv upřesňující informace, budou o nich informovat. I ona očekává, že kvalita služeb pod novým majitelem nadále poroste. „Strategická orientace Sberbank na rozšíření zahraničních aktivit přináší našim klientům nové perspektivy a možnosti. Vysoký standard bankovních služeb a produktů bude zachován a rozvíjen ve spolupráci s tímto dynamickým a silným partnerem. Pozici v regionu chceme dále posilovat,“ vysvětlila Hálová.

Volksbank CZ jede!

Tuzemská Volksbank CZ svého nového majitele potěšila hned pár dní po dojednání transakce, když oznámila meziroční zvýšení pololetního zisku o 60 procent na více než 200 milionů Kč. Bilanční suma banky narostla o 7 procent na 51 miliard Kč, přičemž Volksbank si drží vysokou stabilitu (kapitálová přiměřenost přesahuje 14 procent). Pozitivní je nárůst klientských vkladů o 11 procent, který způsobil i rozšíření řad aktivních klientů o 6 %.

.

KDYŽ UŽ MĚNÍM NA DOVOLENOU, TAK S NEJLEPŠÍM KURZEM. NAJDĚTE JEJ ZDE!



Tuzemská Volksbank mění majitele, pro klienty se (zatím) nic nemění

Opravdu se pro klienty nic nemění ???
Lžou jako kdysi Rudé právo a většina dnešního tisku . Poplatek za vedení běžného účtu se "upravil" z...
Diskutovat (1)


Další články k tématu

Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16689188880

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1650
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5310
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3845
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7450
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0561
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více