Vstřícná banka:
Dejte ČSOB své vysvědčení - II. čtvrtletí 2018


22. 06. 2018  00:53     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Vstřícná banka - v rámci projektu prvního klientského ratingu bank, mají i čtenáři serveru Bankovní poplatky unikátní možnost ohodnotit tuzemské banky a vystavit jim své vysvědčení. Přečtěte si jak vstřícná byla mBank a rovnou ji ohodnoťte! ČTĚTE DÁLE!

Vstřícná banka: Dejte ČSOB své vysvědčení - II. čtvrtletí 2018




ČSOB již poosmé podpoří vzdělávání

V rámci své společenské odpovědnosti se ČSOB dlouhodobě zaměřuje na vzdělávání a zvyšování finanční gramotnosti u české veřejnosti. V jarním kole osmého ročníku ČSOB Nadačního programu vzdělání znovu podpoří filantropické projekty až 1 milionem korun. Přihlášky mohou zájemci posílat do 31. ledna.

ČSOB Nadační program vzdělání se věnuje především finanční gramotnosti a podporuje iniciativy, které se snaží toto téma přiblížit různým cílovým skupinám. 

Podporu vzdělávání máme rozhodně rádi. Zvyšování finanční gramotnosti je velmi důležité i v rámci základních škol. Ideální by bylo, pokud by vyučování finanční gramotnosti neprobíhalo prostřednictvím grantů a podpor, ale jednalo by se přímo o zařazení do učebních osnov. Pro naše děti by bylo určitě přínosnější orientovat se ve světě financí a vědět na co si dát pozor a jak přemýšlet, než například řešit zpěv, nebo výtvarnou výchovu.

TUTO BANKU MŮŽETE OHODNOTIT PŘÍMO ZDE!

csob

ČSOB přichází s novým komunikačním konceptem, který je postaven na nevšedních zážitcích dvou hlavních hrdinů, manželského páru Jindry a Jindry. Hlavními tvářemi konceptu, na němž se podílela agentura J. Walter Thompson, jsou herci Marie Doležalová a Marek Taclík.

„Jsme bankou, jejíž služby jsou dostupné skutečně každému, a to v té nejvyšší kvalitě. Od toho se také odvíjí náš nový kreativní koncept, který ukazuje, že každý náš klient může zažít něco neobyčejného a nevšedního, a to i díky našim produktům a službám,“ sdělila Renata Pixová – Němcová, výkonná ředitelka skupinové komunikace ČSOB.

Jasně, s ČSOB zažijete to co nikde jinde zažít nemůžete. Extázi a povznesete se až k oblakům. Samozřejmě přeháníme, ale reklamní kampaně jsou vedeny v tomto duchu. Lidem jde přitom především o vstřícný přístup banky, levné služby, dostupnost a co nejjednodušší služby, které reálně skutečně potřebuje. Převádět tyto potřeby na nějaké životní neobyčejné a nevšední zážitky nemusí být až tak účinné. Ale i tak bance přejeme mnoho nových klientů, kteří přijdou právě a jednom na základě této reklamní a propagační kampaně.

 

Nové kybernetické hrozby Meltdown a Spectre

V poslední době bylo možné na internetu zaznamenat nové kybernetické hrozby Meltdown a Spectre. Celosvětově je v ohrožení drtivá většina osobních počítačů, mobilních telefonů a dalších chytrých zařízení. Útočníci mohou využít nedostatečného zabezpečení systému a získat tak přístup k citlivým informacím, například heslům.

Je dobře, že banka o takovémto nebezpečí sama informuje. Internetové hrozby skutečně představují veliké riziko v oblasti bankovnictví. Věc má dvě roviny. První je nízká informovanost klientů a jejich nebezpečné chování, kdy si nehlídají hesla, klikají na neznámé odkazy a celkově se chovají často velmi neodpovědně. Druhou rovinou je povinnost bank co nejvíce zabezpečit účty klientů a neustále zdokonalovat bezpečnostní prvky. Věřme, že banky do bezpečnosti svých klientů budou investovat stále více.

ČSOB Private Banking obhájil svoji vedoucí pozici na trhu privátního bankovnictví v České republice

ČSOB Private Banking obdržel již po páté ocenění pro nejlepší privátní bankovnictví v České republice od Euromoney. Kromě celkového prvenství uspěl v dalších pěti kategoriích.

ČSOB k umístění v soutěži upřímně gratulujeme. Současně se tento úspěch jistě projeví i v hodnocení ČSOB v našem projektu hodnocení bank www.vstricnabanka.cz. ČSOB je známa, že umí poskytovat individuální služby a také individuálně přistupovat ke svým klientům. Banka se navíc v tomto segmentu umisťuje na předních místech opakovaně.

Pozitivní zákaznická zkušenost a inovace se promítly do hospodářských výsledků roku 2017 skupiny ČSOB

Počet klientů skupiny ČSOB se zvýšil o 14 tisíc ∙ Čistý zisk skupiny ČSOB stoupl meziročně o 16 % na 17,5 miliardy Kč ∙ Objem úvěrů vzrostl na 657 miliard Kč* (meziročně o 6 %), zvyšovala se i kvalita úvěrového portfolia - podíl úvěrů v selhání na rekordně nízké hodnotě 2,3 % ∙ Objem vkladů se zvýšil na 821 miliard Kč (meziročně o 9 %) ∙ Celkový objem aktiv pod správou se zvýšil na 202 miliard Kč (meziročně +6 %) ∙ Provozní výnosy vzrostly na 37,2 miliardy Kč (meziročně o 9 %) ∙ Provozní náklady se zvýšily na 16,3 miliardy Kč (meziročně o 4 %),

To jsou opravdu velmi skvělé výsledky. Vedle Komerční banky se také ČSOB stala atraktivnější pro nové klienty. Zatímco dosud velkým bankám spíše klienti ubývali. Výrazně vzrostl i zisk této banky a dosáhl tak nejvyšší hodnoty mezi tuzemskými bankami ve výši 17,5 miliardy korun. Opět i u této banky jsme bohužel svědky toho, že drtivá většina zisku odteče do zahraničí, tudíž zde moc prostoru pro chválení a ocenění zisku není. Možná můžeme ocenit, že rostoucí zisk znamená znak stability tuzemského bankovního sektoru, ale tím pozitiva končí.

ČSOB přiváží zlato z celoevropské soutěže strukturovaných produktů

Skupina ČSOB získala prestižní investiční ocenění. V rámci 15. ročníku Structured Products & Derivates Awards 2018 v Londýně obhájila prvenství v kategorii Nejlepší distributor v České republice. Zároveň získala ocenění za nejlepší výkonnost strukturovaných produktů v ČR.

ČSOB opět zabodovala v soutěži bank a nyní dokonce v mezinárodní soutěži. Tentokrát se jednalo o soutěž strukturovaných produktů. ČSOB tak byla vyhlášena Nejlepším distributorem v České republice. Otázkou je, co může banka distribuovat. Pod pojmem distributor si spíše představíme podniky typu velkoskladů a velkoobchodů, nikoliv banky. I tak bance k dalšímu prvenství v prestižní mezinárodní soutěži.

ČSOB propojí klienty v rámci mezinárodní sítě Trade Club

ČSOB nově umožní firemním a korporátním klientům přístup do mezinárodní bankovní sítě Trade Club. Tato inovativní platforma klienty vzájemně propojuje, umožňuje jim rozvíjet jejich mezinárodní obchod, získávat kontakty z celého světa a zahrnuje širokou databázi informací o daných teritoriích. Trade Club je od 6. března 2018 k dispozici také na trzích v Belgii, Bulharsku a Maďarsku.

ČSOB Trade Club tvoří dvě hlavní části: nástroj pro hledání obchodních partnerů a rozsáhlá databáze informací o jednotlivých trzích. Platforma vytváří nové obchodní příležitosti i díky tomu, že má v tento okamžik již 16 000 uživatelů ve 33 zemích. Důvěryhodnost a rating uživatelů aplikace Trade Club jsou potvrzeny členskými bankami.

A konečně tu máme nějakou inovaci. Zatím jsme jich v prvním čtvrtletí u této banky moc neviděli. Inovace, která propojí klienty v mezinárodní bankovní síti se týká především podnikatelů a firem. Proto mohou tyto firmy díky propojení efektivně navazovat kontakty v mezinárodním obchodním styku a například i domlouvat obchody. Nyní už je jen na bance, aby aplikaci co nejlépe přizpůsobila potřebám podnikatelů a stejně tak nastavila co nejlepší uživatelské prostředí a rozhraní pro ovládání aplikace.

ČSOB přichází s novým komunikačním konceptem. Jindra a Jindra představí nevšední služby dostupné každému z nás

Česko a Slovensko se před 25 lety vydaly na samostatnou cestu. Přes velmi odlišné přístupy k ekonomickým reformám si zůstávají obě země blízké. Dědictví několika generací ve společném státu nedokázal zcela přebít ani tak významný krok, jako slovenské přijetí eura. Nejviditelnějším pojítkem české a slovenské ekonomiky je jejich závislost na automobilovém průmyslu. Velkou odlišností je naopak situace na pracovním trhu.

Závislost na automobilovém průmyslu není rozhodně problém. Pokud se rozvíjí i jiné sektory, je to v pořádku, ale těžko budeme bránit rozvoji něčeho co prosperuje. Automobilový průmysl totiž není jen výroba, ale také výzkum, skladování a služby, které s tímto průmyslem souvisí. A pokud bychom tu neměli masivní automobilový průmysl, nic jiného by ho nenahradilo. Buďme tedy rádi i za tzv. závislost na automobilovém průmyslu, protože i díky tomu patříme k zemím s nejmodernějším automobilovým průmyslem v Evropě a to spolu se Slovenskem.


 



Vstřícná banka: Dejte ČSOB své vysvědčení - II. čtvrtletí 2018

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16606474112

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více