Za výpis z účtu na přepážce zaplatit 980 Kč? Ano. Je to možné.


14. 05. 2012  00:59     Martin E.      komentáře (3)

S poplatky za vedení účtu, platební karty nebo nějaký ten platební styk se čeští občané naučili žít, i když se blýská na lepší období. Jenže čas od času se prostě dostanete do situace, v které si nad bankou musíte ulevit. Tak jako se to stalo panu Martinovi v České spořitelně.





Dobrý den,

.

donedávna jsem měl svůj běžný bankovní účet v České spořitelně, a.s. (dále jen ČS). Poplatky mě sice zlobily, ale nějak jsem nebyl schopen jít jinam. Situace se pozvolna začala měnit tehdy, když mi ČS nedala hypotéku. Vždy naslibovali hory doly, tvrdili mi, že bez problému na hypotéku svým příjmem dosáhnu, ale později vždy jejich specialista zavolal, že mám smůlu. Tehdy jsem si řekl, že to zkusím jinde, a nakonec jsem hypotéku bez problému dostal v Hypoteční bance. Toho času jsem měl účet stále u ČS. Pro potřeby hypoteční banky jsem potřeboval výpis z běžného účtu za poslední rok. Jelikož jsem zrovna neměl možnost vytisknout si jej na internetu z bankovnictví a výpisy mi poštou nechodí, byl jsem donucen jít na přepážku a o roční výpis požádat zde. Pracovnice mi sdělila, že za výpis zaplatím cca 70 Kč. Jaké bylo mé překvapení, když mi z účtu byla stržena částka cca 980 Kč!!!

Údajně jsem měl nastavenu měsíční periodicitu, a oněch 70 Kč mi naúčtovali za každý měsíc. Tedy za cca 20 stran A4 necelá tisícovka. To je nejdražší tiskárna na světě!!! Okamžitě jsem zadal reklamaci, že jsem byl pracovnicí mylně informován... Bohužel neúspěšně, poplatek mi vrátit zamítli. Bral jsem to jako poslední kapku. Při rušení účtu mě ještě lákali zpět, slibovali, že mi dají na rok zdarma vedení účtu, apod., ale s díky jsem odmítnul. Jelikož zrušení účtu trvá 14 dní, účet se mi ukončil 4.5.2012. Za ty 4 dny si ČS strhla 69 Kč za vedení účtu a dále poplatek "z/do jiné banky" za přelití zůstatku na nový účet, a ještě jeden poplatek. Zkrátka ČS nikdy více, je to nejhorší instituce u nás. Dnes mám Online účet u Ery a na poplatcích jsem nezaplatil jedinou korunu, jelikož můj obrat je vyšší než 15 000 měsíčně. Za příchozí a odchozí platby rovněž 0,- Kč (u ČS vše zpoplatněno), a výběry u ČSOB/PS také zdarma.
.
Osobně všem známým sděluji, aby zrušili své účty u ČS a této organizaci už neplatili ani korunu.
.
A perlička na závěr: podobnou zkušenost jsem popsal na Facebookové stránce ČS a okamžitě mi tam zablokovali přístup. Ať žije cenzura!!
.
S přáním hodně sil v boji proti poplatkům panu Nacherovi i serveru bankovnipoplatky.com
.
Martin E.



Za výpis z účtu na přepážce zaplatit 980 Kč? Ano. Je to možné.

Re: fakt?
Tak například internetbanking od FIO banky to umí a jistě se najdou i další...
fakt?
například u kterých bank jsou výpisy několik let zpětně?...
Ona je ta spořka pěkně vypečená
V internetovém bankovnictví máte možnost stahnout si výpisy jen za poslední 4 měsíce. Když zapomenet...
Diskutovat (3)