ČSOB

Československá obchodní banka, a.s
Předseda představenstva a generální ředitel: John Arthur Hollows
Radlická 333/150, 150 57 Praha 5
Tel.: 261 351 111; 224 111 111
E-mail: info@csob.cz, www.csob.cz

Kód banky: 0300

Infolinka:+420 800 300 300

Blokace karet: +420 495 800 111

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2017 69,7
Petr Kučera

Banka po mnoha letech opouští zastaralé internetové bankovnictví a přichází s novým. To na první pohled vypadá lépe a nabízí víc funkcí než to předchozí – na trhu už ale najdeme i modernější a intuitivnější řešení. Součástí je také věrnostní program a „pomocník“ s osobními výdaji.

Průzkum agentury Datank v rámci soutěže Nejlepší banka 2017 ukázal, že na e-mailový dotaz nejlépe odpoví v ČSOB, na třetím místě pak skončila Poštovní spořitelna. V testu zákaznických linek skončila Poštovní spořitelna pátá, ČSOB ale až na předposledním místě.

Peter Michajlov
Miroslav Škvára
Markéta Grušáková
Olga Ortová Šeflová

Československá obchodní banka roste co do výkonnosti i obchodních objemů v různých segmentech, přesto si však zachovává dobrou kvalitu aktiv. Stále posiluje svůj model „bankopojištění“, zejména přes strategickou dohodu o spolupráci s Českou poštou. Dále rozšiřuje ČSOB ve spolupráci s různými dopravci možnost plateb jízdného bezkontaktní kartou, např. v Ostravě tímto způsobem již necelých 5tis. občanů denně platí za městskou dopravu. V další oblasti dopravy, kterou je parkování, nabízí ČSOB velmi vyspělé řešení pomocí aplikace Click Park, která je k dispozici ke stažení na AppStore i Google Play. Přes platební bránu ČSOB mohou za parkování zaplatit klienti prostřednictvím mobilního telefonu již v 15 městech v ČR i na Slovensku.  Pro investiční klienty ČSOB a klienty Patria Finance nabízí portál ČSOB finance detailní přehled jejich investičního portfolia. Ve spolupráci s Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou a Ministerstvem průmyslu a obchodu připravilo Centrum dotačního poradenství společnosti ČSOB Leasing, v rámci projektu Expanze, výhodné projektové financování s veřejnou podporou pro malé a střední podniky v ČR. Velmi záslužná je práce ČSOB v oblasti zvyšování finanční gramotnosti, a to přímo ve školách, kde její zaměstnanci pomáhají učitelům. Školákům také ČSOB nabízí řadu bankovních instrumentů, vhodných k jejich věku, které jim mají napomoci naučit se hospodařit. Jedná se zejména o platební karty a aplikace smartbankingu. Banka také pomáhá finančními příspěvky neziskovým organizacím, v rámci programu ČSOB pomáhá regionům, jimž poskytne více jak 3,5 mil. Kč

Bankovní poplatky 3Q 2017 66
Bankovní poplatky.com

Banka, která je v posledních letech aktivní. V aktuálním čtvrtletí poplatkové změny neovlivnily celkovou strukturu a my neměníme hodnocení banky v této části.

ČSOB má za sebou poplatkově klidný III. kvartál. Vzhledem k tomu ponecháváme hodnocení v této části zatím beze změn.

Sazebník ČSOB patří i nadále mezi ty spíše přehlednější. Hodnocení pro aktuální III. čtvrtletí neměníme.

Postavení ČSOB se v Q Reportu Scott & Rose proti minulému kvartálu nezměnilo. Standardní klient platí stále 1.153 Kč za rok a aktivní klient pak 12.609 Kč (minule 12.611 Kč) ročně. Logicky tak naše hodnocení v této části ponecháváme také beze změn.


Sazebníky

Image result for čsob pobočkyfoto

Image result for čsob pobočky


Pobočky

Bankomaty