Spojení Monety a Air Bank se zřejmě neuskuteční


28. 02. 2019  09:17     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Byla to velká zpráva, která by výrazným způsobem zamíchala bankovním prostředím a trhem v České republice. Nakonec však ze spojení Monety Money Bank, Air Bank a Home Creditu s největší pravděpodobností sejde.

Spojení Monety a Air Bank se zřejmě neuskuteční




Spojením těchto finančních institucí by vedlo ke vzniku jedné z největších a nejprogresivnějších bank v České republice. Tato banka by se zařadila mezi velkou čtyřku největších bankovních domů. Tato velká banka by navíc patřila k těm dynamičtějším. Z části by byla tvořena tradiční ale velmi inovativní bankou a z části pak nízkonákladovou, dravou a silně se rozvíjející bankou Air Bank. To vše by bylo doplněno velkou splátkovou společností. Jednalo by se tedy o ideální spojení významných hráčů na trhu s mnoha přednostmi.

Po posledních zprávách je však velmi pravděpodobné, že k očekávanému spojení nakonec nedojde. Důvody nejsou zatím jasné. Na ohlášený odklad spojení navíc velmi pozitivně reagovaly akcie Monety, jejichž hodnota vzrostla na čtyřměsíční maximum. 

Moneta je velmi inovativní a silná

Moneta Money Bank, ačkoliv se jedná o tradiční banku, je známa svou inovativností. Byla to právě tato banka, která ve velkém spustila refinancování úvěrů a byla průkopníkem tohoto způsobu snížení úvěrové zátěže klientů. Tato banka patří mezi pět největších bank v České republice.

Air Bank patří k nejsilnějším nízkonákladovým bankám

Air Bank patří spolu s Fio bankou k nejsilnějším tzv. nízkonákladovým bankám. Bance roste neustále počet klientů i provozní zisk. Zisku přitom dlouodobě dosahuje i přes velmi nízké či nulové poplatky za standardní bankovní služby. Nepřehlédnutelná je velmi kvalitní a nápaditá reklama banky a propracovaný marketing.

 



Spojení Monety a Air Bank se zřejmě neuskuteční

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16619621856

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více