Vrba:
Chcete si od banky strhnout splátku úvěru z kreditky? Zaplatíte poplatek


04. 08. 2016  00:08     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ČTVRTEČNÍ SERIÁL - VRBA: Klient banky a náš čtenář kritizuje poplatek 200 korun za to, že si banka sama inkasuje z účtu klienta splátku úvěru na kreditní kartě. Co na to říká banka? ČTĚTE DÁLE!

Vrba: Chcete si od banky strhnout splátku úvěru z kreditky? Zaplatíte poplatek




Čtenář si stěžuje na přístup bank, které si v případě čerpání úvěru na kreditní kartě nečerpají splátku dluhu automaticky, tak aby klient po uplynutí bezúročného období nemusel platit velmi vysoké úroky za úvěr z kreditní karty, který v podstatě nepotřebuje. Za tuto službu si však některé banky účtují poplatek. V tomto případě se jedná o 200 korun ročně.

STÍŽNOST ČTENÁŘE:

Dále bych chtěl nahlásit kandidáta na stupidní poplatek. Dnes jsem se dozvěděl, že v ERA PS zaplatím 200 Kč ročně pokud chci aby si banka stahovala plný dluh na kreditní kartu v případě, že je sdruženém účtu dostatek prostředků.

Tedy mám účet u ERA PS, k tomu účtu mám kreditku. Pokud na ní dlužím 6

000 Kč, na účtu mám ke dni splatnosti 10 000 Kč tak banka si standardně stáhne pouze 500 Kč a vesele mi začne počítat nemalý úrok ze zbytku částky.

Na moji žádost, aby si to stáhli celé, řekli, to je nadstandard zpoplatněný 200 Kč ročně. Myslím, že tato finta si zaslouží ocenění.

Pokud byste o tom mohl co nejdříve napsat, bud Vám velice zavázán.

Děkuji

VYJÁDŘENÍ BANKY - POŠTOVNÍ SPOŘITELNA:

Kreditka funguje tak, že klientovi pošleme jednou za měsíc výpis, ve kterém je uvedená vyčerpaná částka za platby kreditní kartou. Po obdržení výpisu má klient 25 dní na rozmyšlenou, kdy a jak své nákupy uhradí.  Má tedy dvě možnosti:

1.       Zaplatí-li klient celou vyčerpanou částku do data splatnosti, nebudou ho nákupy stát nic navíc. To znamená, že si klient půjčil peníze od banky zcela zdarma.  Klient v tomto případě musí splátku učinit aktivně – zadat převod nebo velmi jednoduše zaplatit prostřednictvím smartbankingu.

2.       Klient má možnost vyčerpanou částku uhradit po částech. Minimální splátka činí 5 %. Pak musí klient počítat s tím, že zaplatí příslušný úrok.  Tzn., pokud klient neprovede žádný příkaz, převod nebo splátku sám, banka si strhne min. splátku ve výši 5 %.

Někteří  klienti nechtějí hlídat každý měsíc datum splatnosti a zároveň chtějí mít jistotu, že vždy využijí bezúročné období kreditky, proto pro tyto klienty nabízíme nadstandardní službu; jde o automatickou plnou splátku úvěru, kterou zpoplatňujeme částkou 20 Kč měsíčně. Rozhodnutí o sjednání této služby je jen na klientovi. Automatickou plnou splátku nenabízí všechny banky či nebankovní instituce na trhu. Klient i bez této služby může samozřejmě vždy využít výhod bezúročného období, tj. provede plnou splátku sám.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ STÍŽNOSTI KLIENTŮ BANK V NAŠÍ VRBĚ NALEZNETE ZDE!



Vrba: Chcete si od banky strhnout splátku úvěru z kreditky? Zaplatíte poplatek

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16634407712

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více