Komentované zprávy bank:
Komerční banka pomáhá a ČSOB je stahovaná


17. 05. 2017  00:03     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat České spořitelně, ČSOB a Komerční bance.

Komentované zprávy bank: Komerční banka pomáhá a ČSOB je stahovaná




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

Česká spořitelna: Odvahu i finanční stabilitu vyzdvihne Cena Floccus, hlasovat může i veřejnost

Cenu Floccus uděluje Nadace České spořitelny již potřetí, oceňuje tak jednotlivce a organizace, které pomáhají lidem vyloučeným ze společnosti. Ceny Floccus jsou velmi výraznou charitativní aktivitou České spořitelny. Cenu veřejnosti stejně jako zvláštní cenu poroty si odnesla Diakonii ČCE, Středisko ve Valašském Meziříčí. Tato akce probíhá už několikátým rokem a mediální zájem o ní je poměrně vysoký. Jednou věcí je ale mediální zájem a to jak se o akci mluví, druhou věcí je, kolik na tuto činnost reálně banka poskytuje prostředků a jak efektivní tato pomoc je. Určitě je rozdíl, zda nějaká instituce poskytuje na charitativní činnost miliony, nebo stamiliony korun. V každém případě všechny charitativní činnosti bank oceňujeme.

Česká spořitelna

ČSOB: Aplikace SmartBanking ČSOB slaví pět let a téměř 600 tisíc stažení

Už pět let mohou klienti ČSOB a Ery Poštovní spořitelny využívat služby SmartBanking, díky které mají své finance kdykoliv po ruce. Aplikace, která od roku 2012 zaznamenala na šest set tisíc stažení, je dostupná nejenom na stolních počítačích, tabletech a smart telefonech, ale nově i na chytrých hodinkách Apple Watch a Android Wear. Z pochvalné zprávy banky by se mohlo zdát, že se jedná o úžasnou zprávu, která by stála za velmi pozitivního hodnocení. Z našeho pohledu je ale úplně normální a standardní, že si mobilní internetové bankovnictví pořídí velká část klientů banky, tím spíše u jedné z největší bank v České republice. Z tohoto pohledu už se jedná o zcela normální, spíše mediální zprávu, která nic neříká o vstřícnosti této banky.

ČSOB

Komerční banka: Nová služba Komerční banky pomůže firmám v jejich růstu 

Komerční banka začala svým firemním klientům poskytovat služby v rámci výjimečného poradenského konceptu KB Advisory Point. Ve spolupráci s renomovanými společnostmi M.C.Triton a Grant Thornton Advisory nabízí pro majitele a manažery firem odborný pohled na fungování jejich společností včetně návrhu konkrétních řešení pro zvýšení konkurenceschopnosti. Komerční banka má dlouhodobě největší podíl v oblasti firemního bankovnictví.

Komerční banka je bankou komerční. Z názvu je patrné, že se zaměřuje na komerční instituce a bankovnictví, tedy podnikatele a živnostníky. Tato doplňková služba, tak přináší klientům banky nové možnosti a poradenství v jejich podnikání. V rámci prvního čtvrtletí už jsme stejně tak za doplňkové bankovní služby v tomto duchu pochválili Českou spořitelnu i zejména ČSOB. Komerční banka tedy není žádnou výjimkou.

KB

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: Komerční banka pomáhá a ČSOB je stahovaná

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více