Komentované zprávy bank:
Fio stále přibírá a Equa s otiskem prstu


15. 11. 2017  00:25     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL – KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Fio stále přibírá a Equa s otiskem prstu




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

ČSOB a Tyfloservis, o.p.s podruhé společně v kuchyni

Ve středu 13. září otevřela obecně prospěšná společnost Tyfloservis ve svém středisku v Českých Budějovicích nově zrekonstruovanou cvičnou kuchyni pro nevidomé. Speciální zařízení kuchyně bude díky daru ČSOB sloužit osobám s těžkou vadou zraku jako unikátní prostor, kde si bezpečně a za pomoci odborných konzultantů osvojí praktické dovednosti nezbytné pro samostatné vaření.

Jedná se od ČSOB o skvělý nápad a podporu na správném místě. Typický příklad pomoci, kde osobám se zdravotním postižením nedáváme rybu, ale dáváme jim prut či síť a loď aby si mohli ryby sami nachytat. Věřte, že i pro lidi se zdravotním postižením je taková forma podpory mnohem vítanější a příjemnější. Jedná se o lidi, kteří jsou zvyklí bojovat. Když jim v tomto boji někdo pomůže, je to jen dobře. Na ČSOB s touto aktivitou rozhodně nezapomeneme při vyhlašování a hodnocení nového ročníku vstřícnosti bank vůči OZP – GEEN Vstřícná banka – Handicap Friendly.

ČSOB

Equa bank spouští autorizaci plateb otiskem prstu

Equa bank spustila vylepšenou verzi aplikace mobilního bankovnictví. Uživatelsky největší změnou je autorizace plateb do 10 000 korun otiskem prstu a také silnější zabezpečení. Na zrychlení funkcí a jednodušší ovládání se můžou těšit uživatelé systému Android i iOS. 

To je fajn, další banka, která se připojuje k trendu a umožní svým klientům autorizovat velmi snadno a bezpečně platby otiskem svého prstu. Rozhodně není Equa Bank první bankou, která tuto možnost zavedla, nicméně jsou ještě banky, které otisk prstu neumožňují. I proto můžeme takto malou banku jako je Equa Bank za uživatelsky příjemnější možnost otisku prstu pochválit a ocenit.

Equa Bank

Fio banka má tři čtvrtě milionu klientů

Fio banka, průkopník bezplatných bankovních služeb na českém trhu, překročila začátkem září hranici tři čtvrtě milionu klientů. Jen za letošní rok jich získala přes osmdesát tisíc.

Fio bance můžeme za dosažení mety tři čtvrtě milionu klientů rozhodně pogratulovat. V číselném vyjádření se jedná o 750 tisíc klientů. Nárůst za poslední rok 80 tisíc. I když se nárůsty klientů postupně snižují, jedná se v současném velmi ostrém konkurenčním bankovní trhu o obdivuhodný nárůst. Stále totiž představuje nárůst více než 10 procent. Pokud by se tento trend udržel, mohla by Fio banka do tří let dosáhnout skutečně přelomové mety jednoho milionu klientů. To už by tuto banku zařadilo z pohledu počtu klientů mezi největší banky na trhu. Pravděpodobně, ale Fio banka bude postupem času méně sázet na zvyšování počtu klientů, ale spíše zvyšování kvality klientského portfolia a práci se současnými klienty. Fio banka potřebuje stejně jako jiné nízko nákladové banky, aby její klienti stále více využívali náročnějších a dražších produktů, více půjček a hypoték tak, aby bance přinášeli větší příjem a zisk.

Fio banka

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: Fio stále přibírá a Equa s otiskem prstu

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více