Air Bank slibuje v roce 2017 nové služby. Chce být klienty více milována - 1 díl.


22. 11. 2016  14:26     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Air Bank je bankou, která si zakládá na svém sloganu "Banka, kterou mají klienti rádi". Její koncept vychází z nespokojenosti klientů starých a velkých bank. Air Bank tak tyto stížnosti, výtky a nedostatky analyzovala a snaží se chovat jiným způsobem. Air Bank také s oslavou svých pětiletých narozenin přichází s novinkami.

Air Bank slibuje v roce 2017 nové služby. Chce být klienty více milována - 1 díl.




Air Bank umí své inovace velmi dobře prodat

A i z pohledu nezávislého pozorovatele je zřejmé, že Air Bank skutečně za dobu své pětileté existence dělá velké množství věcí jinak, než jsme tomu byli zvyklý v minulosti, zejména u tradiční bank. Nejde jen o netradiční formu reklamy a marketingu, kdy se Air Bank s velkou mírou nadsázky porovnává s tradičními bankami a vždy vychází jako vítěz. To je v pořádku. Jde i o pojetí inovací a zaměření na potřeby svých klientů. Banka se svých klientů ptá, co by si přáli a podle toho přináší své nové služby a produkty. To samozřejmě neznamená, že by toto jiné banky nedělaly. Jde však o energii a důvěryhodnost toho s čím banka přichází. Dá se říci, že v Air Bank jsou mistři marketingu a umí skutečně prezentovat své snažení jako zcela proklientsky vstřícnou bankovní politiku. A když s nějakým inovativním řešením přijde Komerční banka, ČSOB, nebo Spořitelna a vedle nich Air Bank, umí právě Air Bank tuto svou snahu nejlépe a lidsky prodat, což je u jiných bank trochu problém a někdy jim to klienti ani nevěří.

Páté narozeniny banky ve znamení nových služeb a produktů

Air Bank slaví páté narozeniny a rozhodla se využít tohoto výročí k představení novinek a inovací, které hodlá svým současným i potenciálně budoucím klientům přinést. A je toho poměrně hodně. Air Bank jde jak cestou úplně nových produktů a služeb, tak i cestou vylepšování těch stávajících. Výsledkem pak má být na začátku roku 2018 velmi změněná a inovovaná banka, se všemi službami a produkty.

Síť bankomatů se ztrojnásobí

Hlavním výsledkem celého snažení pak je, že se banka dostane mnohem blíže svým klientům. Během roku 2017 bude totiž Air Bank masivně investovat do až trojnásobného rozšíření sítě svých vlastních bankomatů. Vedle sítí velkých bank, tak vznikne zcela nová, široká síť bankomatů, které se navíc budou od těch současných lišit svou bezkontaktní technologií. Bankomaty Air Bank tak budou zcela nová a bezpečnější než ty stávající. Také jejich ovládání bude snažší a klient vůbec neztratí kontakt se svou platební kartou. Banka se do rozvoje bankomatové sítě snaží vtáhnout i své klienty, kteří mohou sami navrhnout, kde by chtěli nový bankomat mít. Podmínkou úspěšnosti tohoto konceptu a atraktivnost banky s kvalitní sítí bankomatů bude fakt, že jiná konkurenční banka nepřijde ze zcela novým, revolučním konceptem, tedy například otiskem prstu či scanu oční duhovky. Tyto systému už se přitom zejména v zahraničí testují. V takovém případě by současná výhoda bezkontaktních bankomatů zcela zanikla. V případě používání otisku prstu či scanu oční duchovky by totiž už nebyla platební karta tak jak ji dnes známe vůbec potřebná. Nicméně v nejbližší budoucnosti a zřejmě ani ve střednědobém horizontu se této revoluční inovace masivně zaváděné do praxe jistě nedočkáme.

"Díky novým bankomatům budou moci naši klienti vybírat zdarma na mnohem větším počtu míst. Právě to bylo jedno z jejich nejčastějších přání, tak jsme se ho rozhodli splnit," říká Michal Strcula, generální ředitel Air Bank.

V roce 2018 by tak měla mít Air Bank v provozu 350 bankomatů proti současným více než 120 bankomatům. Dá se říci, že při takovém množství už dokáže Air Bank svými bankomaty bohatě obsloužit drtivou většinu svých více než půl milionu klientů. K dispozici totiž tito klienti nebudou mít jen bankomaty, ale i nadále možnost využívat pro výběr hotovosti poboček Sazky. Těchto spolupracujících poboček by mělo v roce 2018 zůstat v provozu 1000.  Těchto tisíc míst navíc bude zkvalitněno a mnohem lépe proškoleno pro poskytování služeb výdeje hotovosti.

2. DÍL ČLÁNKU VĚNUJÍCÍ SE INOVACÍM TÉTO BANKY VÁM PŘINESEME PŘÍŠTÍ TÝDEN V ÚTERÝ



Air Bank slibuje v roce 2017 nové služby. Chce být klienty více milována - 1 díl.

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16588776240

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více