Zuno bank

Zuno bank

Zuno bank, a.s.
Peter Lakata, vedoucí ZUNO BANK AG, organizační složka
Sídlo: Václavské náměstí 55, 110 00 Praha 1
Tel.: 2 456 99 999
E-mail: info@zuno.cz, www.zuno.cz


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2013 54,4
Bedřich Danda

Hodnocení ponechávám

Petr Kučera
Dalibor Z. Chvátal

ČSOB: Potěšilo rozšíření akceptace všech karet ČSOB v oddílech České pošty, už tak nejsou jen doménou ERA/PS. Teď ještě další krok k akceptaci všech karet bez ohledu na vydavatele.

GE: GE Money Manager je příjemný grafický nástroj pro osobní finance, potěšilo, že si už rozumí s transakcemi kreditními a debetními kartami.

 

 

Je vidět, že banky postupně začaly ustupovat od poplatků za vedení hypotéky, jiné jej stále drží, ale jeho existenci zvýhodňují úrokovou sazbou. Stoupá počet spotřebitelských soutěží. Ty mají jednak udržet stávající klienty a naučit je používat služby banky, ale zároveň výrazně levnějším způsobem (od standardní reklamy) sehnat nové klienty.

Martina Hedvičáková

Doposud ZUNO získala v České republice a na Slovensku více než 170 000 klientů a online banka ZUNO vstoupila v květnu do České bankovní asociace. 

Jan Klička

Internetová dcera „raifky“ se konečně probudila a spustila kampaň, ve které upozorňuje na hlavní výhodu: že co je online, je skoro nebo úplně zadarmo. Uvidíme, jak to zabere poté, co jsou lidé už několik měsíců úspěšně masírování povedenou kampaní Air Banky. Každopádně palec nahoru za „budíček“    

Bankovní poplatky 2Q 2013 81.3
Bankovní poplatky.com

Zuno Bank patří jako jedna z novějších bank do bankovní skupiny Raiffeisen Bank International. Zuno Bank přišla, podobně jako obě nové banky, s několika originálními prvky. Nicméně v aktuálním II. čtvrtletí jsme nezaznamenali žádnou podstatnou poplatkovou změnu a ani se nezměnila základní poplatková filosofie banky, takže hodnocení v této části ponecháme také beze změn.

Zuno Bank v aktuálním II. kvartále nepředstavila výrazné poplatkové změny a tak nemáme důvod měnit naše hodnocení ani v této části. Nicméně opakujeme určitý negativní výhled do budoucna, pokud by banka byla pasivní v delším časovém horizontu.

Sazebník je podobně jako u Air Bank či Equa bank přehledný a celkem jednoduchý. Všechny tři nové banky vyslyšely volání klientů po srozumitelnosti na první přečtení. Sazebník Zuno Bank se i po rozšíření služeb vešel na dvě A4. Hodnocení v této části ponecháváme na stejné úrovni jak v minulém čtvrtletí.

 

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo k žádným pohybům ve výši bankovních poplatků a tak i nadále jsou roční náklady standardního klienta 908 Kč. Hodnocení ponecháme na stejné úrovni jako minule.

Veřejnost 2Q 2013 52.5
Peter Bramak
Jana Kovačiková

Malá, nevýrazná banka

Jan Komár
Miloš Nohavica

Do třetíce všeho dobrého, hodnotím stejně jako Air banka a Equa bank


Sazebníky


Pobočky

Bankomaty