Zuno bank

Zuno bank

Zuno bank, a.s.
Peter Lakata, vedoucí ZUNO BANK AG, organizační složka
Sídlo: Václavské náměstí 55, 110 00 Praha 1
Tel.: 2 456 99 999
E-mail: info@zuno.cz, www.zuno.cz


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2016 63,8
Olga Ortová Šeflová

Zuno bank přišla se skutečným online vyřízením půjčky (během několika vteřin vyhodnotí software bonitu i úvěrovou historii klienta). Úroková sazba neúčelového spotřebitelského úvěru patří k nejatraktivnějším na trhu, a je poskytována bez podmínek a bez skrytých poplatků. Tato banka také rozšiřuje možnosti obsluhy kreditní karty přes mobil a tablet. Další novinky jsme nezaznamenali.

Miroslav Zeman

Zuno je obecně nejslabší z trojky nízkonákladových bank, která vstoupila společně na trhu. Není tedy žádným překvapením, že se tato banka aktuálně prodává. Zuno se snaží zviditelnit prostřednictvím poměrně viditelných a nápaditých reklamních kampaní, které však nejsou vidět tak často, jako v případě konkurenčních bank. I přesto však banka nabízí poměrně výhodné produkty, které na tuzemském trhu a to i v konkurenci dalších nízkonákladových bank obstojí.

S čím přišla banka v II. čtvrtletí 2016

Zuno: Zuno přichází jako první s úrokem 4,9 %. Bez žádného „ale“

Zuno se snaží válcovat konkurenci. Bohužel je tak malinká, že se jí to nemůže nyní v žádném případě podařit. Pro Zuno jako malou banku je ale každý nový klient dobrý. Proto se banka snaží tyto klienty lovit u svých větších konkurentů a lákat je na pohádkově nízké úrokové sazby. Zuno se navíc chlubí, že k poskytnutí úvěru za těchto výhodných úroků nemusí klient splňovat žádné zbytečné podmínky. Úvěr má být navíc vyřízen velmi rychle, do několika minut. Uvidíme, zda i  v praxi bude fungovat vše tak ideálně a pohádkově, jak banka naznačuje.

Zuno: Zuno vyřídí půjčku za pár sekund. Díky softwaru

Vyřízení půjčky za pár sekund a ideálně ještě on-line, nebo telefonem. To je velký hit. Urychlování poskytování půjček je na jednu stranu moderní a komfortní na druhou stranu to může být i  nebezpečné. V případě zhoršení ekonomické situace totiž může dojít k výraznému nárůstu nesplácení úvěrů a v takové chvíli se i banky opět uchýlí ke zpřísnění schvalovacího procesu u půjček a úvěrů. Aktuálně se ale jedná o inovaci, která je u klientů velmi oblíbená. Lidé obecně nemají rádi proces schvalování půjček, kdy se musí odhalit až do trenýrek a poskytovat různé osobní údaje a majetkové poměry.

 

Markéta Grušáková
Bedřich Danda
Martina Hedvičáková

Aplikace banky Zuno k ovládání kreditní karty přes mobil a tablet má zbrusu nové funkce. První je možnost převodu peněz na vlastní nebo cizí běžný účet.

Klienti Zuno zjistí výši online půjčky, kterou jim může banka poskytnout, již do několika sekund. Zkrácení tohoto procesu umožnil software, který automaticky vyhodnocuje bonitu i úvěrovou historii klienta.

Banka Zuno jako první snižuje úrokové sazby svých bezúčelových úvěrů na 4,9 % ročně, což je aktuálně nejnižší nabídka mezi bankami v České republice. Klient Zuno může tento úrok získat bez podmínek, bez zbytečných a skrytých poplatků a bez dalších nákladů. 

Bankovní poplatky 2Q 2016 83.8
Bankovní poplatky.com

V poslední době je celkem klidné období, takže hodnocení v této části ponecháme na stejné úrovni jako v minulém kvartále.

Banka učinila ve II. čtvrtletí pár drobných úprav - vrácení standardní zahraniční platby na žádost klienta je za bez poplatků, potvrzení banky vydané na žádost klienta u úvěrových produktů je za 118 Kč. Hodnocení v této části proto ponecháváme na stejné úrovni jako minule.

Sazebník je podobně jako u Air Bank či Equa bank přehledný a celkem jednoduchý. Všechny tři nové banky vyslyšely volání klientů po srozumitelnosti na první přečtení. Sazebník Zuno Bank se i po rozšíření služeb vešel na dvě A4. Hodnocení v této části ponecháváme na stejné úrovni jako v minulém čtvrtletí.

V Q Reportu Scott & Rose zaplatí standardní klient 356 Kč (3. místo). Hodnocení neměníme.

 

Veřejnost 2Q 2016 51.4
Já jsem s ní spokojený. Má téměř nejnižší úroky na trhu a výrazně se mi díky ním snížila splátka při refinancování. Takhkle výhodné to nebylo u žádné jiné banky
Tato banka kašle na pozitivní registr dlužníků a neschválí žádost, když se jedná o klienta s dlouhodobě kvalitní platební morálkou.
Žádost o kreditku až trojnásobek příjmu, ale realita je naprosto jiná, neschváleno ani při polovičním limitu proti příjmu.
Michal Paclt

Sazebníky


Pobočky

Bankomaty