Zuno bank

Zuno bank

Zuno bank, a.s.
Peter Lakata, vedoucí ZUNO BANK AG, organizační složka
Sídlo: Václavské náměstí 55, 110 00 Praha 1
Tel.: 2 456 99 999
E-mail: info@zuno.cz, www.zuno.cz


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2016 59,2
Miroslav Zeman

Zuno je obecně nejslabší z trojky nízkonákladových bank, která vstoupila společně na trhu. Není tedy žádným překvapením, že se tato banka aktuálně prodává. Zuno se snaží zviditelnit prostřednictvím poměrně viditelných a nápaditých reklamních kampaní, které však nejsou vidět tak často, jako v případě konkurenčních bank. I přesto však banka nabízí poměrně výhodné produkty, které na tuzemském trhu a to i v konkurenci dalších nízkonákladových bank obstojí.

S čím přišla banka v III. čtvrtletí 2016

Zuno banka byla ve třetím čtvrtletí roku 2016 mimořádně aktivní a viditelná. Bohužel už se jedná pouze o labutí píseň této banky. Zuno totiž do poloviny příštího roku zanikne, sloučí své aktivity s Raiffeisenbank. Tuto banku už tak od začátku příštího roku přestaneme hodnotit.

Zuno: Zuno přichází jako první s úrokem 4,9 %. Bez žádného „ale“

Copak, ale, copak ale, copak ale ale inu, ale ale inu, cooo, copak ale, inu co. Notoricky známý popěvek ze seriálu Hříšní lidé města Pražského se mi připomněl, když jsem si přečetl úrok bez žádného ale. Ale o co konkrétně tu tedy jde? Úroky u svých neúčelových úvěrů snižuje Zuno ze 6,9 na 4,9 procenta a výhodou má být fakt, že tuto úrokovou sazbu, která má být také nejvýhodnější na trhu, získá úplně každý, bez skrytých poplatků a dalších dodatečných podmínek. Předpokládáme tedy že i RPSN, tedy rád poznám skutečné náklady úvěru, činí stejných 4,9 procenta, nebo velmi blízkou sazbu. Banky by už měly přestat soutěžit o klienty jen sazbou úroků, ale především sazbou RPSN, který také nejlépe popisuje veškeré náklady spojené s úvěrem. Pojďme banky i v rámci konkurenčního boje více vzdělávat klienty a porovnávat věci dle skutečně vypovídajících kritérií.

Zuno: Spoty Zuno doplní sportovní vysílání

I banky se snaží zviditelnit na takové akci jako je olympiáda. Banky se snaží přirovnávat sebe, nebo klienty ke sportovcům a vůbec přirovnávat bankovnictví a kvalitu bankovních produktů k závodům, fair play apod. Není na tom nic divného. Využívat významných akcí se snaží i jiné obory a společnosti, než jen banky. Otázkou je však jak se to konkrétně udělá. Určitá míra vkusu, která rozhodne o úspěšnosti reklamy a marketingu, nebo jeho neúspěchu. Spoty musí mít myšlenku a logické napojení na událost. Jakékoliv umělé roubování nějakého produktu na aktuální událost pak vede spíše k pocitům nezvládnuté akce či trapnosti. Posouzení je ale vždy na konkrétním divákovi či klientovi banky.

Zuno: „Vím, co si myslíte. Že jsou to jen reklamní kecy.“ Zuno si utahuje z reklam

Že by Zuno nazývala věci pravými jmény? No to se nám u banky ani nezdá. Ale hned v názvu své tiskové zprávy určitě pravdu má. Velká část Čechů si o reklamách ať už bank nebo kohokoliv jiného prostě myslí, že se jedná jen o reklamní kecy. Reklama má upozornit na nějaký produkt, který obchodník či banka potřebují prodat. Samozřejmě je produkt vždy co nejvíce přizpůsoben možným potřebám zákazníkům nebo klientů, ale vždy jde ze strany banky nebo obchodního o dosažení zisku, nebo třeba zvětšení podílu na trhu. Vždy jde ale o profit. Je to logické a každý to ví. Nicméně si to vždy při každé reklamě připomínejme a nezapomínejme na to. Při propagaci banka Zuno představila snížení úrokové sazby u neúčelových úvěrů z 6,9 na 4,9 procent. Banka nám tak chtěla říct, že zatímco u jiných se jedná o reklamní kecy, v jejím případě je vše zcela v pořádku a jedná se o ryzí realitu a pravdu.

Zuno: Průzkum: Mobil při sportu? Nejčastěji na kolo a turistiku

Mobil si nosíme v podstatě úplně všude. Do hospody, do práce, k televizi na záchod a také ke sportu. O toto samozřejmě Zuno bance při jejím výzkumu o používání mobilů ze strany Čechů rozhodně nešlo. Důležitým výstupem je pro ní to, že více jak 25 procent Čechů používá mobilní telefon pro ovládání svého bankovního účtu. I výsledky takových průzkumů mají dát bankám do rukou argumenty pro rozvoj mobilního bankovnictvím a investicím do nových aplikací a systémů souvisejících s jeho kvalitním fungováním a ovládáním. I při sportu tak budete moci poslat peníze na nákup svých oblíbených dobrot a sladkostí.

Zuno: 9 tipů, jak jednoduše získat půjčku

Banka přišla se zaručenými radami, jak se chovat a jak přemýšlet, abyste na sto procent získali vysněnou a potřebnou půjčku. Rady jsou skvělé, ale zabývat se tu jimi nebudeme. Nejdůležitějším sdělením, které přeci musí číst každý mezi řádky, že tou nejskvělejší a nejlepší bankou, kde jednoduše získáte půjčku i bez těchto rad je Zuno. Copak vám to ještě nedošlo? Rady jsou sice psány obecně, jakoby využitelné v rámci každé banky, ale tam kde zaručeně uspějete je přeci jenom Zuno banka, která také právě proto s těmito radami svým současným či budoucím klientům přišla. Pokud tedy potřebujete zaručenou půjčku, hybaj do Zuna!

 

Olga Ortová Šeflová

V poklidném prázdninovém období nepřišla Zuno bank s žádnými novinkami na bankovní trh v  České republice. Trochu problematická je nedostupnost banky v případě ojedinělé nezbytné komunikace přímo na pobočce banky.

Bedřich Danda
Markéta Grušáková
Martina Hedvičáková

Zuno Bank v Česku a na Slovensku končí. Mateřská Raiffeisen Bank International Group (RBI) postupně ukončí její činnost. Bankovní aktivity převede na českou Raiffeisenbank, respektive slovenskou Tatra banku. Mělo by se tak stát nejpozději do konce prvního pololetí roku 2017. Pro téměř 266 tisíc klientů Zuno se nyní nic nemění.

Bankovní poplatky 3Q 2016 83.8
Bankovní poplatky.com

V poslední době je celkem klidné období, takže hodnocení v této části ponecháme na stejné úrovni jako v minulém kvartále.

Banka neučinila ve III. čtvrtletí významné poplatkové změny a tak logicky nebudeme měnit naše hodnocení v této části.

Sazebník je podobně jako u Air Bank či Equa bank přehledný a celkem jednoduchý. Všechny tři nové banky vyslyšely volání klientů po srozumitelnosti na první přečtení. Sazebník Zuno Bank se i po rozšíření služeb vešel na dvě A4. Hodnocení v této části ponecháváme na stejné úrovni jako v minulém čtvrtletí.

V Q Reportu Scott & Rose zaplatí standardní klient 356 Kč (stále 3. místo). Hodnocení neměníme. 

Veřejnost 3Q 2016 80
Jsem s ní spokojená. Férová komunikace, vím na čem jsem.
Nejvíc služeb za nejvýhodnějších podmínek za měsíční obrat na kartě 3000 Kč. Není co řešit.

Sazebníky


Pobočky

Bankomaty