ČSOB se prostřednictvím kampaně „Chraňme své blízké“ spojila s influencery na pomoc seniorům s online bankovnictvím


23. 04. 2020  10:00     Tisková zpráva     komentáře (0)

ČSOB spustila kampaň na sociálních sítích, kterou chce oslovit mladé lidi, aby v tomto období ještě více komunikovali se svými rodiči a prarodiči o tom, jak pracovat s bankou online. Kampaň se zaměřuje na to, jak mohou mladí lidé vysvětlit starším lidem běžné finanční aktivity, jako je zobrazení zůstatku na účtu, odeslání platby nebo bezpečnostní pravidla v online světě, aniž by starší lidé museli chodit na pobočku.

ČSOB se prostřednictvím kampaně „Chraňme své blízké“ spojila s influencery na pomoc seniorům s online bankovnictvím




Senioři jsou jednou z nejohroženějších skupin v této době a to nejen ve vztahu k pandemií jako k nemoci. Ze dne na den se řada z nich stala zajatci ve svém světě. Běžná cesta na nákup má nová pravidla, které je potřeba dodržovat, podobně je tomu s cestou k lékaři, která se neobejde bez roušky, tak jako většina aktivit. Vyřízení běžných záležitostí v pobočce banky jde bez větších omezení, většinu toho je však možné provést ve větší pohodě i s menším rizikem z pohodlí domova.

„Kampaní Chraňme své blízké, chceme oslovit mladé, aby věnovali v této době více času svým starším příbuzným a známým a vysvětlili jim to, co je pro mladé tak běžné. Může se jednat o aktivaci internetového bankovnictví, zjištění zůstatku na účtu nebo třeba zavolání na informační linku banky,“ říká  Renata Němcová Pixová, výkonná ředitelka Skupinové komunikace v ČSOB.

Kampaň probíhá na sociálních sítích ve spolupráci s influencery Annou Kadeřávkovou, Christie & Babies, Šárkou Pekovou a Natálií Myslivcovou.  Jejich prostřednictvím vznikne řada edukativních výstupů na Instagramu a Youtube.

Rekordní čísla v užívání elektronických kanálů

Březen byl měsícem, ve kterém ČSOB zaznamenala historicky nejvyšší návštěvnost svých elektronických kanálů. Klienti naplno využívali internetové bankovnictví i mobilní aplikaci Smartbanking. Březen překonal i období začátku školní docházky nebo vánočních nákupů. Aktuální vývoj ukazuje, že situace v dubnu bude z pohledu využívání bankovních elektronických kanálů minimálně stejně vysoká.

„Čísla jasně ukazují, jakým směrem se vydávají naši klienti. Období pandemie tento trend používání bankovních elektronických kanálů ještě více urychlilo. Proto je pro nás důležité pracovat v této oblasti s edukací seniorů, kteří v mnoha případech využívají pro komunikaci s bankou pouze pobočku. Internetové bankovnictví nebo mobilní aplikace Smartbanking mohou nyní seniorům ušetřit spoustu času. Navíc veškerá spojení s bankou probíhají z bezpečí domova,“ říká Jan Sadil, člen představenstva ČSOB zodpovědný za oblast Retail.



ČSOB se prostřednictvím kampaně „Chraňme své blízké“ spojila s influencery na pomoc seniorům s online bankovnictvím

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16564313328

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více