ČSOB a Era začala nabízet bezkontaktní platební karty MasterCard


02. 01. 2013  14:00     tz     komentáře (1)

Bezpečné použití, pohodlná platba a rychle narůstající síť terminálů po celém světě - to jsou hlavní přednosti placení pomocí bezkontaktních karet. Počet uživatelů v zahraničí roste a ani Češi nezůstávají pozadu – celkem vlastní přes 700 tisíc kusů bezkontaktních karet. Ke spokojeným uživatelům se od ledna přidají i klienti ČSOB a Ery.

ČSOB a Era začala nabízet bezkontaktní platební karty MasterCard




Předností bezkontaktní karty je, že lidé nemusí ve spěchu lovit „drobné po kapsách“ a při samotném placení nikdy neztrácí kontrolu nad kartou. „Chceme našim klientům ulehčit jejich každodenní drobné nákupy. Pomocí bezkontaktní karty lidé pohodlně a rychle zaplatí i menší částky bez zadání PIN. Platba bezkontaktní kartou je pohodlná a bezpečná,“ říká Peter Demjanovič, ředitel útvaru Karty ČSOB. Bezpečnost bezkontaktní karty zaručují také šifrování dat v čipu ve standardu EMV, které brání jejich vyčtení a následnému zneužití.

Roste také počet obchodů, které tento druh platby akceptují. Tato místa jsou označena následujícími symboly:

Nejbližší terminál v okolí lze snadno najít na stránkách www.paypass.cz. „Pokud prodejna ještě nový terminál nemá, pak zákazník kartu jednoduše vloží do platebního terminálu a zadá PIN,“ dodává Peter Demjanovič. Zaplatit bezkontaktním způsobem lze například v prodejnách Albert, Lidl, Globus, Interspar, JYSK, OBI, Neoluxor, na přepážkách Českých drah, ve vybraných prodejnách v síti drogerií Teta a u stovek dalších obchodníků. V současnosti je v České republice téměř 15 tisíc terminálů, na kterých lze platit běžným i bezkontaktním způsobem.


„Zavádění bezkontaktních plateb na přepážkách ČD oceňují cestující především v denních a týdenních špičkách – tedy v pátek a v neděli, kdy dochází k výraznému zrychlení odbavení.  Kratší fronty jsou především u vnitrostátních pokladen, kde se většina plateb může uskutečnit bez nutnosti zadání PIN,“ oceňuje výhody Vladimír Peléšek, ředitel odboru produktů a cenotvorby ČD. Bezkontaktní karty ČSOB a Ery tak zvyšují kvalitu služeb obchodníků.


„Nový způsob plateb si nemůžeme vynachválit. Je to rychlé, což oceňují zákazníci, kteří sami s bezkontaktními kartami platí. Rychlost bezkontaktní platby uvítali také naši pokladní, nemusí čekat, až si zákazník vzpomene na PIN a  práce jim tak jde rychleji od ruky. V neposlední řadě si jednoduchost a rychlost oblíbili i zákazníci, kteří kartami neplatí. Rychlejší placení se totiž odrazí i na kratším čekání u pokladen. Novými kartami platí stále více lidí, počet plateb každý měsíc roste prakticky geometrickou řadou,“ vysvětluje Klára Vojtová, projektová manažerka společnosti AHOLD.

Klienti mohou získat svou bezkontaktní kartu prostřednictvím svého osobního bankéře či na pobočce ČSOB nebo pobočce České pošty a Era finančního centra. Mohou také počkat až do data obnovy platební karty, které je uvedené na používané kartě. Nová karta již bude vydána s bezkontaktními prvky.

Další informace najdete na stránkách www.platimbezkontaktne.cz a www.erasvet.cz/bezkontaktne.



ČSOB a Era začala nabízet bezkontaktní platební karty MasterCard

Jsem už 3 měsíce bez platební karty
ERA (Poštovní spořitelna) začala vydávat nové bezkontaktní platební karty (dále jen PK) klientům, an...
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16642323056

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více