ČSOB již potřetí nejlepší bankou v ČR pro zahraniční obchod


21. 01. 2010  18:40     Irena Zatloukalová     komentáře (0)

ČSOB znovu obhájila své prvenství mezi tuzemskými bankami na poli služeb pro zahraniční obchod. Renomovaný ekonomický časopis Global Finance Magazine ji v této kategorii již potřetí za sebou vyhlásil bankou roku. O ocenění rozhodli odborníci z řad ekonomických analytiků, ředitelů firem a respektovaných expertů na technologie.





„Financování zahraničního obchodu se v roce 2009 velmi omezilo. Jedním z důvodů jeho poklesu po celém světě byl nedostatek financí. Vybrali jsme proto banky, které stály při svých klientech a během pádu uvěrového trhu pro ně našly vhodná inovativní řešení,“ řekl Joseph D. Giarraputo, vydavatel a prezident časopisu Global Finance.    „Vzhledem k současné ekonomické recesi to opravdu nebyl úplně jednoduchý rok. Jsme rádi, že se našim klientům toto nepříznivé období i díky podpoře ČSOB podařilo zvládnout. Ostatně toto prestižní ocenění vnímáme jako potvrzení důležité role ČSOB při financování zahraničního obchodu i jako uznání kvalitní práce našich zaměstnanců,“ uvedl MilošVečeřa, ředitel útvaru Export a Trade Finance ČSOB.     Porota zvolila nejlepšího poskytovatele služeb v zahraničním obchodě na základě několika kritérií. Banky v 71 zemích světa hodnotila podle objemu transakcí, rozsahu globálního pokrytí, zákaznického servisu, stanovení nízkých cen a inovativních technologií.     Vedle ČSOB získala cenu i její mateřská společnost KBC v Belgii. Ocenění není jediné, které obě banky v poslední době získaly. V prosinci Global Finance vyhlásil ČSOB nejlepší bankou pro směnné operace v ČR a na Slovensku, ve stejné kategorii uspěla i KBC v Belgii a K&H v Maďarsku.     Informace o vyhlašovateli ACQ Finance Magazine je respektovaný britský měsíčník, který sleduje dění v oblasti fúzí a akvizic po celé Evropě. Ve spolupráci s uznávanými investičními bankami, fondy soukromého kapitálu či průmyslovými a finančními analytiky zpracovává analýzy, komentáře a souhrnné popisy jednotlivých transakcí, včetně zachycení jejich finančních a právních charakteristik. Časopis má přes 20 tisíc čtenářů z řad zakladatelů firem, poradců, zprostředkovatelů či výkonných pracovníků, kteří se zabývají korporátními financemi a mají vysoké rozhodovací pravomoci nutné právě k uskutečnění zmiňovaných transakcí.


ČSOB již potřetí nejlepší bankou v ČR pro zahraniční obchod

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16680194096

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1650
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5310
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3845
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7450
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0561
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více