Era Starosta roku začíná psát své čtvrté pokračování


13. 06. 2012  16:31     tz     komentáře (0)

Dnešním dnem startuje již čtvrtý ročník úspěšné soutěže Era Starosta roku. Od této chvíle až do 5. září mohou obyvatelé malých obcí nominovat svou starostku či starostu, kteří se podle nich velkou měrou zasazují o rozvoj spravované obce. Vítěz získá čtvrt milionu korun do obecního rozpočtu a navíc tradiční Rychtářské právo, symbol dobrého vedení obce. Soutěž společně organizují Era a Nadace VIA, mediálním partnerem je Deník.





 "Na začátku prvního ročníku jsme si přáli, aby se ze soutěže stala určitá tradice, která bude pomáhat obcím v jejich rozvoji. Nyní máme před sebou již čtvrté pokračování soutěže Era Starosta roku, v uplynulých třech ročnících jsme obdrželi celkem 656 nominací, což je důkaz, že na počátku stál smysluplný nápad. Jsme rádi, že se díky této soutěži dostává kvalitní práci starostek a starostů malých obcí veřejného uznání,“ říká Lenka Heřmánková, manažerka SME Poštovní spořitelny.     

Soutěž je určená starostům obcí do 2 000 obyvatel. „Takto malé obce nejsou zatíženy nešvary vysoké politiky, lidé tu nevolí kandidáta číslo XY, ale člověka, kterého opravdu znají. O skvělé práci starostů menších obcí se velmi málo ví, chtěli jsme na ni soutěží Era Starosta roku upozornit. Lokální politika  bývá dělána skutečně lidmi pro lidi. V současné době považujeme za velmi důležité poukázat na to, že to opravdu jde, když se chce,“ vysvětluje Kateřina Bláhová, projektová manažerka Nadace VIA.

 

Nominaci musí podepsat nejméně 20 lidí trvale nebo přechodně žijících v dané obci. Kromě základních údajů o obci (jméno, velikost) a o starostovi, je potřeba v přihlášce popsat, jak se po dobu starostování přihlášeného změnil život v obci a čím konkrétně k tomu nominovaný přispěl. Podmínky nominace kandidátů do soutěže budou vycházet z dobrých zkušeností z minulých ročníků, podrobné informace jsou k dispozici také na internetových stránkách www.nadacevia.cz nebo www.erasvet.cz/Starostaroku.  

 

Soutěž „Era Starosta roku“ probíhá v rámci programu podpory projektů zaměřených na komunitní rozvoj, který vyhlašují ČSOB a Era ve spolupráci s Nadací VIA.

 

Era a Poštovní spořitelna jsou obchodní značky Československé obchodní banky, a. s.

 


Era Starosta roku začíná psát své čtvrté pokračování

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16638685920

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více