Fio banka se počtvrté za sebou stala Nejvstřícnější bankou


24. 07. 2011  07:57     www.vstricnabanka.cz     komentáře (0)

Fio banka se už čtvrté čtvrtletí po sobě stala Nejvstřícnější bankou v prvním klientském ratingu OVB Vstřícná banka. Hodnocení Fio banky činilo 73,92 procenta a bylo tak o 0,88 procenta vyšší než v prvním čtvrtletí. Druhá v pořadí se umístila stejně jako v prvním čtvrtletí UniCredit Bank se 70,26 procenty, následovaná GE Money Bank se 68,34 procenty.





Fio banka je prostě levná

Jedním z hlavních důvodů pozitivního hodnocení banky jsou nízké ceny služeb a produktů, které svým klientům nabízí. Banka se přitom nespoléhá pouze na nabídku omezených služeb jako mBank, ale rozsah svých služeb každé čtvrtletí rozšiřuje. To platí i o stále se rozšiřující pobočkové síti této banky, která jí činí pro běžné klienty dostupnější.

Levnými službami a stále novými produkty bodovala banka shodně u poroty, serveru bankovnipoplatky.com i veřejnosti.

Porotce Dalibor Z. Chvátal, šéfredaktor serveru Mesec.cz své hodnocení odůvodňuje:Novinkou Fio banky je mobilní aplikace pro iPhone, následovat má aplikace pro operační systém Android. Banka tím míří na aktivní klienty, kteří berou internet jako součást života.“

.

NAJDĚTE SI SVŮJ IDEÁLNÍ ÚČET NA MÍRU S POPLATKOŽROUTEM!

.

Rozšiřování služeb a zavádění novinek do své nabídky pozitivně hodnotí i porotce Eva Poláchová.

“Zdá se, že Fio banka jako nová banka na trhu nechce jen dohánět ty ostatní v zavedených „bankovních disciplínách“, ale naopak se chce ukázat jako inovátor. Tak hodnotím zavedení Smartbankingu – aplikace k ovládání účtu přes chytré telefony. Portfolio klientů se rozrůstá. Určitě se dočkáme ještě dalších  novinek.“

Pozitivní hodnocení si Fio banka vysloužila ve druhém čtvrtletí i od serveru www.bankovnipoplatky.com, který ji ohodnotil banku 83,8 procenty.

„Fio banka obhajuje prvenství z posledních tří čtvrtletí. K žádným velkým změnám ani v tomto kvartále nedošlo, takže i nadále platí, že vedle mBank je Fio banka nejlevnější bankou na trhu. Ukáže se, jestli to bude platit i po vstupu nových bank jako Airbank nebo Zuno Bank,“ komentuje hodnocení serveru www.bankovnipoplatky.com majitel serveru Patrik Nacher.

 

UniCredit Bank udržela stříbrnou medaili

UniCredit Bank potvrdila, že její druhé nejlepší hodnocení z prvního čtvrtletí nebyla náhoda. Své hodnocení navíc UniCredit Bank velmi výrazně zlepšila a polepšila si o více než 4 procenta, na 70,26 procent. Bance se tak podařilo snížit náskok suverénně první Fio banky. Současně se UniCredit Bank stala největším skokanem s nejvyšším mezičtvrtletním zlepšením hodnocení.

.

VYZKOUŠEJTE SKVĚLOU VĚC - BANKERAT!

.

Bronzovou medaili si stejně jako v předchozím čtvrtletí udržela GE Money Bank se 68,34 procenty.

Zhoršení hodnocení postihlo paradoxně Komerčku i Poštovku

Nejvyšší pokles svého hodnocení zaznamenala Komerční banka, jejíž hodnocení se zhoršilo o 4,2 procenta. A to i přesto, že se právě KB naopak v hodnocení serveru www.bankovnipoplatky.com zlepšila v poplatkové politice proti I. čtvrtletí nejvíce ze všech bank. Druhý nejvyšší pokles hodnocení zaznamenala Poštovní spořitelna, jejíž hodnocení se oproti prvnímu čtvrtletí snížilo o 3,86 procenta.

 

Srovnání I. čtvrtletí roku 2011 a II. čtvrtletí roku 2011:

  Hodnocení vstřícnosti bank
Banka

I. čtvrtletí 2011

II. čtvrtletí 2011

Citibank 49,26 50,59

Česká spořitelna

60,86 59,81
ČSOB 62,88 62,82

GE Money Bank

65,9 68,34

Komerční banka

65,71 61,5
LBBW Bank 60,66 58,59
mBank 65 64,05

Poštovní spořitelna

62,92 59,06
Raiffeisenbank 63,75 62,51

UniCredit Bank

66,19 70,26
Volksbank 62,29 59,62
Fio banka 73,04 73,92
 

Komentář k jednotlivým bankám za II. čtvrtletí najdete zde:

https://www.vstricnabanka.cz/


Fio banka se počtvrté za sebou stala Nejvstřícnější bankou

Diskutovat (0)


Vstřícná banka

Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor