GEEN Vstřícná banka:
Dejte ČSOB své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2017


02. 11. 2017  00:02     Miroslav Zeman     komentáře (0)

GEEN Vstřícná banka - v rámci projektu prvního klientského ratingu bank, mají i čtenáři serveru Bankovní poplatky unikátní možnost ohodnotit tuzemské banky a vystavit jim své vysvědčení. Přečtěte si jak vstřícná byla ČSOB a rovnou ji ohodnoťte! ČTĚTE DÁLE!

GEEN Vstřícná banka: Dejte ČSOB své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2017




ČSOB je jedna ze tří největších bank působících na tuzemském bankovním trhu. Jedná se o banku, která má velmi široký rozsah a to i díky své velmi šikovné politice specializace jednotlivých značek skupiny. Úspěch Hypoteční banky zaměřující se na hypoteční úvěry, nebo Poštovní spořitelny zaměřující se na drobnou klientelu, je toho důkazem.

Samotná značka ČSOB je pak ceněna u podnikatelů a firem, kterým poskytuje zajímavé a cílené služby v širokém rozsahu a dobré kvalitě. Doufejme také, že se již brzy podaří úspěšně vyřešit a ukončit soudní a arbitrážní spory, které má tato banka s Českým státem. Je zcela evidentní, že působení na tuzemském trhu v globálním kontextu nezpůsobilo bance ani jejímu vlastníkovi žádné ztráty ani škody a naopak stabilní a dlouhodobý zisk.

ČSOB bojuje o podíl na trhu s dalšími velkými bankami a v některých produktech je přímo na špici, což se týká například počtu a objemu hypotečních úvěrů.

TUTO BANKU MŮŽETE OHODNOTIT PŘÍMO ZDE!

GEEN_vstricna

S čím přišla banka ve III. čtvrtletí 2017

ČSOB

ČSOB byla ve třetím čtvrtletí roku 2017 o dost aktivnější než její konkurentky Česká spořitelna a Komerční banka. ČSOB také ze všech tří největších bank vykázala za první pololetí nejvyšší zisk. Banka tak zaujala svou aplikací k úhradě parkování Click park, nebo svými charitativními či grantovými programy. Velmi úspěšná byla banka také v hypotékách.

Investiční revoluce: Starosti s investováním přenechte expertům z ČSOB

A experti za vás vyřeší vše. Toto samozřejmě neplatí nikdy. Klient si vždy nese určité riziko a odpovědnost za své investice. ČSOB tak láká klienty na investice do svých fondů. Je otázkou, zda je výhodné skutečně investovat do fondů, byť se údajně o všechny vaše prostředky postarají odborníci z ČSOB, nebo jít tradiční cestou investování do nemovitostí, které v současnosti velmi rychle rostou, nebo do stavebního spoření, které i po omezení státní podpory vytváří u nižších částek vkladů výnos vyšší než vám zajistí většina fondů. Jako zastánci spotřebitelů jsme spíše pro nižší riziko a využívání osvědčených investičních a spořících nástrojů s co nejnižším rizikem.

ČSOB a ČSOB Pojišťovna nově nabízí Pojištění pravidelných plateb k bankovnímu účtu

Tento „trhák“ či „bomba“ jasně ilustruje, že pojistit je možné proti čemu komukoliv. Smyslem pojištění, ani existence pojišťoven není jak skromně tvrdí ochrana klientů, ale zisk a vytažení zbytečných peněz z kapes klienta. Pojišťovny mají pověst ústavů, kde při uzavírání smlouvy o pojištění vše slíbí, nic není problém a ve chvíli kdy mají plnit, považují každého klienta prakticky za podvodníka a často pak uplatní různé výluky z pojištění o nichž neměl klient ani páru. Ale negeneralizujme. Ne všechny pojišťovny  a ne všichni zaměstnanci pojišťoven jsou takoví. Pokud si myslíte, že pojištění takového typu zachrání vaší rodinu od problémů v případě ztráty zaměstnání nebo příjmu, klidně si to myslete a pojištění si udělejte. My doporučujeme spíše používat zdravý selský rozum, neriskovat a zadlužovat se tak, aby ani dočasný výpadek příjmů neohrozil splácení půjček či hypotéky. Než pojištění do kterého stejně nacpete tisíce korun, si raději ušetřete rezervu na několika měsíční splácení hypotéky, a máte vyřešeno také. Navíc ta rezerva vám zůstane i když se nic nestane, ale peníze které zaplatíte pojišťovně už neuvidíte.

ČSOB rozdělila více než milion korun mezi šest projektů v grantové výzvě Bezpečnost v online prostředí

V letošním ročníku Nadačního programu vzdělání podpoří ČSOB celkem šest projektů, které se zabývají bezpečností v online prostředí. Neziskové organizace si rozdělí 1 024 000 korun. 

Tak pokud ta částka projektům skutečně pomůže a nejedná se jen o formalitu, proč ne. Bezpečnosti na internetu není nikdy dost a také nebude nikdy dost neodpovědného chování klientů, kteří ani při sebevětší osvětě a upozorňování, stejně riskují. To ale neznamená, že bychom měli se svou aktivitou přestat. Naopak. S narůstajícím vzděláváním v oblasti on line technologií a výpočetní techniky se bude doufejme finanční a bezpečnostní gramotnost lidí obecně zvyšovat. I k tomu mohou pomoci podobné projekty, které banky správně podporují. Nebojme se ale investovat výrazně více. Ono se to vrátí.

ČSOB a Tyfloservis, o.p.s podruhé společně v kuchyni

Ve středu 13. září otevřela obecně prospěšná společnost Tyfloservis ve svém středisku v Českých Budějovicích nově zrekonstruovanou cvičnou kuchyni pro nevidomé. Speciální zařízení kuchyně bude díky daru ČSOB sloužit osobám s těžkou vadou zraku jako unikátní prostor, kde si bezpečně a za pomoci odborných konzultantů osvojí praktické dovednosti nezbytné pro samostatné vaření.

Jedná se od ČSOB o skvělý nápad a podporu na správném místě. Typický příklad pomoci, kde osobám se zdravotním postižením nedáváme rybu, ale dáváme jim prut či síť a loď aby si mohli ryby sami nachytat. Věřte, že i pro lidi se zdravotním postižením je taková forma podpory mnohem vítanější a příjemnější. Jedná se o lidi, kteří jsou zvyklí bojovat. Když jim v tomto boji někdo pomůže, je to jen dobře. Na ČSOB s touto aktivitou rozhodně nezapomeneme při vyhlašování a hodnocení nového ročníku vstřícnosti bank vůči OZP – GEEN Vstřícná banka – Handicap Friendly.

ČSOB: Revoluce v parkování s aplikací Click Park

Unikátní aplikace Click Park společnosti City Parking Group mění budoucnost parkování. Zdlouhavé hledání mincí a placení u automatu je minulostí v 15 městech po celé České a Slovenské republice. Aplikace je k dispozici ke stažení v AppStore i Google Play. Díky ní lze zaplatit jednoduše a bezpečně přes platební bránu ČSOB pomocí chytrého telefonu. 

Konečně tu máme po delší době zase pořádnou inovaci. Jestli se jedná o revoluci v parkování nevíme, ale rozhodně se jedná o šikovnou aplikaci, která umožní využívat parkování na různých místech v republice a současně snadno zaplatit za parkování přes mobil. Však také všichni znají pocit bezmocnosti, kdy potřebujete zaparkovat, přijdete k automatu a zjistíte, že nemáte drobné, a automat nepřijímá platbu platební kartou. Přes aplikaci prostě zaplatíte přes mobil, což je ještě komfortnější a bezpečnější než platit u automatu kartou. ČSOB za spolupráci na této inovaci děkujeme.

ČSOB: Češi nemyslí na horší časy. Mezery ve znalostech světa financí mají dospělí i děti

Češi se zbytečně nezadlužují a ze svých příjmů zvládají pokrýt základní životní potřeby. Série průzkumů skupiny ČSOB však ukázala, že se lidé v přístupu ke svým penězům přesto dopouštějí chyb. Zhruba polovina rodin by například měla problém zaplatit nenadálý výdaj přes 10 tisíc korun. 

Ano, je to stále velký problém. Nejen nedostatečná finanční gramotnost, ale i neopatrnost a riskování vede k tomu, že je stále velký počet Čechů zadlužených, nebo že se dokonce nacházejí v exekuci či insolvenci. Díky systému oddlužení se sice stále více lidí dostává z dluhové pasti, ale jiní zase do ní padají. Chovat se zodpovědně přitom není tak těžké a složité. Chce to ale hlavně disciplínu a sebekontrolu a trpělivost, to ovšem mnohým lidem chybí. I proto se lidé zadlužují více než jsou schopni splácet, nebo se zadlužují v dobrých dobách a v těch zlých pak nejsou schopni splátky řádně a včas hradit. I proto banky vyzýváme, aby tématu finanční gramotnosti a odpovědného finančního chování věnovaly stále více pozornosti i prostředků.

Čistý zisk banky dosáhl za první pololetí roku 2017 celých 9,4 miliardy korun. To je o 12 procent více, než ve stejném období předchozího roku. ČSOB. Na rozdíl například od České spořitelny se zisk této banky meziročně zvýšil. ČSOB je tak aktuálně nejziskovější tuzemskou bankou.



GEEN Vstřícná banka: Dejte ČSOB své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2017

Diskutovat (0)


Vstřícná banka

Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor