HSBC nejlepší globální bankou pro financování obchodu


25. 03. 2010  14:18     Petr Plocek     komentáře (0)

HSBC byla již podruhé v řadě oceněna magazínem Global Trade Review jako nejlepší globální banka pro financování obchodu. I v roce 2009, navzdory světové hospodářské krizi, se mezinárodní finanční a bankovní skupině HSBC podařilo úspěšně naplňovat svůj dlouhodobý závazek v podobě maximálního uspokojení potřeb svých zákazníků.





Mezinárodní finanční a bankovní skupina HSBC byla zvolena nejlepší globální bankou pro financování obchodu. Ocenění magazínu Global Trade Review získala již podruhé v řadě.   „Naši klienti oceňují nejen finanční sílu a stabilitu banky HSBC, ale také důslednou znalost lokálních podmínek a poradenství v rámci rozmanitých trhů. Skutečnost, že se na nás mohli v loňském roce naši klienti naprosto spolehnout, je pro nás důkazem splněných závazků v oblasti financování obchodu a posilování globální přítomnosti v rámci celosvětové pobočkové sítě,“ uvádí Andrew Blach, ředitel firemního bankovnictví HSBC Bank plc – pobočka Praha.   Jednoho z největších úspěchů dosáhla HSBC v loňském roce na asijském kontinentě. Jako první zahraniční bance se jí podařilo úspěšně ustálit přeshraniční obchod v čínské měně mezi Čínou a Hongkongem v červenci 2009 a během následujících šesti měsíců i na ostatních trzích jihovýchodní Asie.  

HSBC nabízí obchodní služby v místní čínské měně, a to jí pomáhá čerpat zdroje z rostoucích vnitroasijských obchodních toků. Uzavírání transakcí v čínském jüanu otevírá nové obchodní příležitosti exportérům v rámci Hongkongu a ostatních trhů Asociace států jihovýchodní Asie, neboť čínské společnosti budou potenciálně zvyšovat objem svých obchodů, pokud budou schopny uzavírat transakce ve své domácí měně. Na druhou stranu, společnosti importující z Číny a platící v renminbi (oficiální čínská měna) jsou většinou schopny vyjednat nižší fakturovanou částku, protože obchodníci nepotřebují správu rizika směnitelnosti měny.



HSBC nejlepší globální bankou pro financování obchodu

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16630014144

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více