Investiční příležitosti v ČSOB pro měsíc březen


01. 03. 2013  13:45     tz     komentáře (0)

Od začátku března se nabídka fondů ČSOB rozšířila o smíšený fond Global Partners ČSOB Portfolio Pro květen 95 s unikátní správou portfolia. Zájemci preferující nižší riziko budou mít rovněž možnost investovat v rámci nového zajištěného fondu Optimum Fund ČSOB Globálního růstu +14 s možností celkového zhodnocení dosahujícího až 60 %. Od minulého měsíce mohou také investoři nakupovat fondy v české měně pohodlně přes své internetové bankovnictví.

Investiční příležitosti v ČSOB pro měsíc březen




„Nové fondy zařazujeme do nabídky podle aktuální situace, která panuje na trzích a podle poptávky našich klientů. Ti vyžadují dobrý výnos s co možná nejnižším rizikem. Březnové fondy se proto vyznačují vysokou flexibilitou, která jim umožňuje rychle reagovat na změny a tak klientovi zajistit dobré zhodnocení,“ říká Jan Barta, generální ředitel společnosti ČSOB Asset Management, a.s., investiční společnost.

 

Global Partners ČSOB Portfolio Pro květen 95 je novinka v nabídce ze skupiny fondů typu Portfolio Pro, což jsou smíšené fondy, upravující své složení v závislosti na aktuálním vývoji na trzích. V případě poklesu na světových trzích v průběhu jednoho roku uskuteční fond kroky, které směřují k zabránění poklesu jeho ceny pod stanovenou hraniční hodnotu. Fond nemá zajištěnou návratnost investice ani minimální výnos.

 

KBC Master Fund ČSOB Portfolio Pro květen 90 je další fond typu Portfolio Pro, který ČSOB nabídla svým klientům již v květnu 2011. Ke konci dubna 2013 bude znovunastavena hraniční hodnota na úrovni 90 % aktuální hodnoty. ČSOB tak nabízí možnost investovat do tohoto fondu právě v čase znovunastavení hraniční hodnoty na úrovni 90 % a za zvýhodněný vstupní poplatek. Nabídka platí do konce dubna.

Optimum Fund ČSOB Globálního růstu +14 je zajištěný fond umožňující podílet se na zisku z akciových trhů se zajištěním návratnosti investované částky ke dni splatnosti. Výnos je vázán na koš 30 akcií společností z celého světa, vybraných na základě rozsáhlých analýz investičních specialistů. Investice může přinést zhodnocení až 60 % za dobu trvání fondu.

V nabídce z minulého měsíce je také strukturovaný fond Optimum Fund ČSOB Potravin a nápojů 3 s ochranou investice ve výši 95 % investované částky. Fond investuje do stabilních společností se zaměřením na potravinářský průmysl. Společným znakem společností zastoupených v portfoliu fondu je jejich velikost a globální působnost. Jsou předními světovými dodavateli potravin a nápojů se zastoupením na všech významných trzích, neopomenutelnou charakteristikou je rovněž expanze na nové trhy

Odhady výnosů nezaručují skutečnou výkonnost fondů v budoucnu. Hodnota investice a příjem z ní mohou v čase kolísat. Vyplacená částka muže být v případě výběru před koncem doby trvání fondu vyšší nebo nižší než původně investovaná.

Hlavním cílem podílového fondu je zajistit podílníkům nejvyšší možný výnos, a to investováním do převoditelných cenných papírů a likvidních aktiv. Druhotným cílem fondu Optimum Fund ČSOB Potravin a nápojů 3 je vyplatit investorovi nejméně 95 % investované částky ke dni splatnosti. Zajištění hodnoty vložené investice a výnosu se váže ke dni splatnosti (den odkoupení podílů od investorů) fondu s tím, že pokud nedojde ke splnění závazků protistran a vydavatelů (emitentů) dluhopisů držených v portfoliu fondu, vyplacená částka může být nižší než hodnota vložené investice.

Podrobné informace o fondech včetně podstaty zajištění u zajištěných fondů naleznete na stránkách www.csob.cz, případně u bankéřů na pobočkách ČSOB.



Investiční příležitosti v ČSOB pro měsíc březen

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16591970064

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více