Janča 39. Věčná ručitelka


19. 11. 2015  00:35     Miroslav Zeman     komentáře (0)

ČTVRTEČNÍ SERIÁL - PŘÍBĚHY LIDÍ V DLUZÍCH: Janča měla na chlapy vždycky smůlu. Tentokrát vše vypadalo, že se to změní. Přišel ten pravý a začali plánovat. Děti, dům, dovolené, společnou budoucnost. ČTĚTE DÁLE!

Janča 39. Věčná ručitelka




Plány byly úžasné a tak reálné. Před zraky Janči vyvstávali exotické kraje, pohoda u skleničky vína. Pepa byl tak skvělý a schopný. Pepa, to on schopný opravdu byl. Všechny ty představy a jejich naplnění a realizace měly jednu podmínku. Pro Pepu nic není problém, má vše promyšlené. Jediné co potřebuje, startovací úvěr na své podnikání, které je stoprocentní a vynese jim miliony. Na začátek přitom stačí jen pět set tisíc korun a může vše nastartovat. Na Pepu si jinak bohužel banky zasedly a takovou částku mu nepůjčí. To banky jsou nepřáteli jejich společného snu a jeho brzkého splnění. Ale kdyby Janča pomohla a zaručila se milému Pepovi za úvěr, měli by vyhráno. Pepa by do roka dluh splatil, Janča by byla happy a začali by si užívat.

Janča Pepovi věřila, však také už byla ve fázi plné a stoprocentní zamilovanosti a touhy. A plně se zde uplatnilo přísloví "Když jde láska do hlavy, tak jde rozum..." asi na cesty. Janča se Pepovi zaručila. Však jí také Pepa ujistil, že ona je jen ručitelka a banka by vždy šla hlavně po něm, kdyby náhodou nesplácel nebo nemohl splácet. A Janča přeci Pepovi věří. A Pepa to skutečně s Jančou umí. Cítí svou psychologickou převahu a hodlá ji využívat.

Pepa skutečně kamsi přes den chodil a asi i něco dělal. Jednoho dne však nechal Janče na stole dopis. V dopise stálo, čtenáři divte se.."Jančo, vím, že si tě nezasloužím. Jsi moc hodná holka a já jsem smrtelně nemocný, nechci abyj kvůli mně byla smutná. Najdi si někoho, kdo si tě skutečně zaslouží a s kým budeš šťastná. Moc ti to přeju." A o dluhu, ani slovo. Pokud byl Pepa nemocný, tak hlavně tím, že to přeháněl s alkoholem, ale jinak mu nic nebylo. Janča se zhroutila. Bylo to teprve její první a nikoliv poslední zhroucení. Dalšího zhroucení a šoku se dočkala o pár měsíců později. Toho dne jí dorazil dopis s výzvou k úhradě dluhu 500 000 korun. Janča se vypravila do banky a dověděla se pouze to, že to co jí Pepa tvrdil vůbec nebyla pravda. Pepa dluh neplatil skoro od počátku. A Janča jako ručitelka tak je nyní povinna dluh hradit nebo uhradit.

Pepa už se neukázal a policie Janču politovala, ale nijak jí pomoci nemohla. O trestný čin se nejedná a Janča si měla být vědoma toho, co podepisuje. Následně už dorazila Janče exekuce a jediným řešením věci byl prodej jejího bytu. Vztah s Pepou jí tak vyšel velmi draho. Zaplatila za něj ztrátou střechy nad hlavou a své jistoty. Od té doby už žije Janča pouze po nájmech. Uvědomuje si však také, že jediným viníkem její situace není Pepa. Takových Pepů po světě chodí miliony, ale její naivnost, nezkušenost a nezájem o věci, které podepisuje a které jsou tak důležité. Pozitivní na celé věci je, že se Janča poučila. Začala se zajímat o finanční problematiku, čte si články o financích, zdokonaluje se v právních věcech. Finanční gramotnost tak Janča zvládá. Nyní už jen toho správného chlapa.

DALŠÍ PŘÍBĚHY A PŘÍHODY NAŠICH MÉNĚ ŠŤASTNÝCH SPOLUOBČANŮ NALEZNETE ZDE!

palec_dolu_250



Janča 39. Věčná ručitelka

Diskutovat (0)