Komentované zprávy bank:
KB inovuje v laboratoři a Creditas je prý nejlepší


04. 01. 2017  08:46     Miroslav Zeman     komentáře (2)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat Komerční bance, Bance Creditas a České spořitelně.

Komentované zprávy bank: KB inovuje v laboratoři a Creditas je prý nejlepší




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

Banka Creditas: Banka CREDITAS vstupuje na trh s nejlepším spořením a běžným účtem zdarma

Na trh vstoupila úplně nová banka. Jmenuje se Banka Creditas a my jí vítáme. Při svém vstupu na trh se tato nová banka dokázala také patřičně pochválit. Je nová a hned má nejlepší spoření a běžný účet zdarma. Nenechává tak nikoho na pochybách kam budou její aktivity směřovat. Bude se jednat o nízkonákladovou banku, která se bude snažit lákat dosavadní klienty velkých bank, případně se bude snažit něčím navíc konkurovat i současným nízkonákladovým dravcům na našem trhu. Zda bude u této banky vše tak ideální jak slibuje se teprve uvidí, i když ze zkušenosti víme, že žádná věc není černobílá a jednoznačná.

Creditas

Komerční banka: Komerční Banka sputila inovační laboratoř pro bankovní produkty a služby

Inovační laboratoř v bance chce spustit Komerční banka. O co půjde? Banka bude vyvíjet nové produkty a vymýšlet inovace. To vše ve spolupráci s externími vývojovými firmami, vědci a doufáme, že i především s vlastními klienty. Záměr je to zajímavý. Nicméně musíme podotknout, že třeba Air Bank přichází na trh pravidelně s mnoha novými inovacemi, někdy i zásadními a zatím to tuším zvládla i bez inovační laboratoře. Když se prostě v bance chce, zvládne se i inovovat a v každé dobré bance prostě vědí, co lidi chtějí. A co lidi chtějí, to jim musíme dát. Pokud vývoj urychlí inovační laboratoř, nebo kreativní výkon zaměstnanců banky už není podstatné. Pro nás je tedy zásadní zpráva, co inovační laboratoř nabídne, s čím přijde, zda půjde o skutečně převratné inovační změny, nebo mírný pokrok v rámci zákona, než to, že vůbec v rámci banky něco takového vzniklo.

Komerční banka

Česká spořitelna: Česká spořitelna odkládá zvýšení hypotečních úroků, klienti tak mohou získat historicky nejnižší sazby až do poloviny ledna

Radujme se, veselme se, v tomto novém roce! I díky České spořitelně. Ta nám totiž nezvýší úroky u hypotečních úvěrů od začátku roku, ale až od poloviny ledna. No skvělé. Kolik současných klientů bude moci tuto výhodu využít? Kolika klientům České spořitelny v průběhu těch několika dnů skončí fixace, aby si mohli ještě sjednat současné nízké úrokové sazby? No to asi nebude ono. Je to spíše mířeno ještě na vymetení trhu a získání posledních klientů, kteří se budou snažit u České spořitelny využít ještě současných nízkých úrokových sazeb. Prostě to znamená honem do ČS, máte na to ještě pár dní, protože pak už bude jen draho a hypotéka se vám prodraží. Když už s těmi úroky hejbnout musíme, tak ať ještě nabereme v rámci jakéhosi odkladu nějaké další dušičky. Česká spořitelna je tak i v tomto pohledu kreativní. V každém případě ať je to jak chce, vyšší úroky v následujících měsících klienty bank stejně neminou.

Česká spořitelna

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: KB inovuje v laboratoři a Creditas je prý nejlepší

Online
Vyhrožovali že půjde založit spořící účet v únoru 2017 online - zatím stále nejde založit.A na poboč...
zkušenost s Creditas
banka Greditas pobočka Praha na Florenci 10.1.17 Tři úředníci dva obsluhovali jeden koukal do PC. ...
Diskutovat (2)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více