Komentované zprávy bank:
Moneta má svůj rating a ČSOB pomáhá neslyšícím


28. 07. 2017  00:56     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat ČSOB, Komerční bance a Moneta Money Bank.

Komentované zprávy bank: Moneta má svůj rating a ČSOB pomáhá neslyšícím




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

ČSOB nově nabídne službu eScribe pro lidi se sluchovým postižením i na svých pobočkách

Od března tohoto roku mohou klienti nově využít službu eScribe v 97 vybraných pobočkách ČSOB, kde jsou pracovníci plně připraveni komunikovat s lidmi se sluchovým handicapem. Přepis mluvené řeči už několik let úspěšně funguje ve všech finančních centrech Era Poštovní spořitelny a také na poštách. Tuto jedinečnou a bezplatnou službu zajišťuje sociální firma Transkript online, která zaměstnává i nevidomé přepisovatele.

Tento přístup a službu velmi pozitivně vítáme. I ČSOB tak následuje úřadující banku – Handicap Friendly za rok 2016, kterou je Česká spořitelna, a zavádí široce služby pro lidi se zdravotním postižením. Banky si totiž uvědomují, že lidé se zdravotním postižením jsou velmi důležitou částí klientů, kteří navíc ocení jakoukoliv pomoc pro využívání bankovních služeb v rámci určitého komfortu. Pokud se tato služba v budoucnu ještě více rozšíří, určitě to povede ke zvýšení hodnocení této banky.

ČSOB

KB v roce 2016: příspěvek k rozvoji české a slovenské ekonomiky, zvyšování efektivnosti a přípravy na budoucnost

Komerční banka dnes zveřejnila své konsolidované výsledky za celý rok 2016. Celkové výnosy vzrostly o 2,3 % na 31,8 miliardy Kč. Tento výsledek byl ovlivněn mimořádným příjmem v roce 2016 za podíl ve společnosti Visa Europe Ltd. Bez zahrnutí této položky výnosy poklesly o 0,8 %. Provozní náklady poklesly o 2,3 % na 14,0 miliard Kč.

Stejně jako u dalších bank oceňujeme i u Komerční banky velmi pozitivní hospodářské výsledky. Musíme ale říci celou pravdu. Těchto růstů zisku bylo dosažené zejména z důvodu jednorázového vlivu prodeje podílů bank v kartové asociaci VISA. Bez tohoto vlivu by hospodaření bank skončilo ve většině na stejné úrovni nebo jen o několik procent lépe či hůře, než v roce 2015.

KB

MONETA Money Bank získala od agentur Standard & Poor’s a Moody´s ratingové hodnocení na investičním stupni

Mezinárodní ratingová agentura Standard & Poor’s udělila MONETA Money Bank dlouhodobé a krátkodobé ratingové hodnocení na investičním stupni “BBB/A-2” se stabilním výhledem. Dlouhodobé a krátkodobé depozitní ratingové hodnocení na investičním stupni “Baa2/P-2” se stabilním výhledem dnes bance udělila také agentura Moody´s.

Banka se pochlubila na konci ledna zvýšením svého ratingového hodnocení. Pro banku jsou tato hodnocení velmi důležitá, protože zobrazují její důvěryhodnost a spolehlivost. Na druhou stranu je třeba brát i tato ratingová hodnocení s rezervou. Není to tak dlouho, kdy ratingová hodnocení v době finanční krize výrazným způsobem selhala a svým způsobem se spolupodílela na vzniku finanční ekonomické krize.

Moneta Money Bank

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: Moneta má svůj rating a ČSOB pomáhá neslyšícím

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více