Komentované zprávy bank:
mBank opět odměňuje a ČSOB s novou revolucí


22. 11. 2017  00:29     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL – KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: mBank opět odměňuje a ČSOB s novou revolucí




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

ČSOB: Revoluce v parkování s aplikací Click Park

Unikátní aplikace Click Park společnosti City Parking Group mění budoucnost parkování. Zdlouhavé hledání mincí a placení u automatu je minulostí v 15 městech po celé České a Slovenské republice. Aplikace je k dispozici ke stažení v AppStore i Google Play. Díky ní lze zaplatit jednoduše a bezpečně přes platební bránu ČSOB pomocí chytrého telefonu. 

Konečně tu máme po delší době zase pořádnou inovaci. Jestli se jedná o revoluci v parkování nevíme, ale rozhodně se jedná o šikovnou aplikaci, která umožní využívat parkování na různých místech v republice a současně snadno zaplatit za parkování přes mobil. Však také všichni znají pocit bezmocnosti, kdy potřebujete zaparkovat, přijdete k automatu a zjistíte, že nemáte drobné, a automat nepřijímá platbu platební kartou. Přes aplikaci prostě zaplatíte přes mobil, což je ještě komfortnější a bezpečnější než platit u automatu kartou. ČSOB za spolupráci na této inovaci děkujeme.

ČSOB

mBank znovu odměňuje, nový klient získá až 1200 Kč, ten dosavadní za doporučení až tři tisícovky

mBank spustila novou kampaň založenou na odměnách. V akci se zaměřuje na nové klienty, kteří za založení a aktivní využívání „zlatého“ mKonta nebo mKonta Business (Zlatá koruna, Cena veřejnosti a Cena podnikatelů) získají až 1200 Kč. Součástí kampaně je také nové kolo populární akce mKlub založené na finančních odměnách za osobní doporučení spokojených klientů. Její účastníci z řad stávajících klientů si tentokrát mohou přijít až na 3 000 Kč.

mBank pořád odměňuje. A na odměny této banky už jsme si téměř zvykli. Jen málo která banka odměňuje tolik  a tak často jako mBank. K odměňování už jsme se vyjádřili mnohokrát. Systém odměn, které přímo nesouvisí s funkcí nabízeného produktu pokládáme spíše za jakýsi úplatek, který musí nahrazovat kvalitu a přitažlivost samotného produktu ke kterému se darování vztahuje. Platí, že dobrý a kvalitní produkt se prodává sám a to na základě svých vlastností a parametrů a nepotřebuje být doprovázen nesouvisejícími odměnami. Pokud si někdo otevře u mBank konto jen kvůli odměně, je to věc této banky. Další věcí kterou kritizujeme je, že odměny jsou následně směřovány spíše na nové klienty, než na stávající věrné klienty banky. A to je škoda a nefér vůči současným klientům.

mBank nová

Equa bank zvyšuje úrokové sazby na termínovaných vkladech

Equa bank úročení termínovaných vkladů. Nejvíce se nárůst úrokové sazby projevil u vkladů v českých korunách s délkou uložení na 5 let, kdy se roční úroková sazba zvýšila z původních 0,7 % na 1 %. Nově se přitom úrokové sazby týkají také termínovaných vkladů uložených na tři měsíce (úroková sazba 0,1 % p. a.), které doposud úročené nebyly. Termínované vklady je možné uložit v českých korunách, eurech nebo amerických dolarech.

ČNB zvýšila v srpnu poprvé po deseti letech základní úrokové sazby z minimálních 0,05 na 0,25 procenta a už se ledy pohnuly i u termínovaných vkladů a spořících účtů. Zatím tedy zvýšení nebylo dostatečné, aby se hromadně začaly úroky zvyšovat u všech bank a všech spořících produktů, ale trend je jasný a předvídatelný. Ještě do konce roku má ČNB zvýšit úrokové sazby. O kolik to bude, ale ještě netušíme. Teprve poté můžeme očekávat masivnější růst úroků u spořících a termínovaných účtů. Equa Bank ale přichází se zvýšením mezi prvními. Můžeme se tak pomalu těšit, že se spořit zase o něco více vyplatí.

Equa Bank

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: mBank opět odměňuje a ČSOB s novou revolucí

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více