Komentované zprávy bank:
ČSOB plní sny dětem a KB se nastartovala


31. 01. 2018  00:39     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL – KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: ČSOB plní sny dětem a KB se nastartovala




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Česká spořitelna: Konsolidovaný čistý zisk České spořitelny dosáhl za první tři čtvrtletí roku 2017 výše 11,7 mld. Kč

Česká spořitelna vykázala k 30. září 2017 neauditovaný konsolidovaný čistý zisk počítaný podle mezinárodních standardů pro finanční výkaznictví (IFRS) ve výši 11,7 mld. Kč. Čistý zisk za stejné období roku 2016 činil díky prodeji podílu ve společnosti Visa Europe 11,9 mld. Kč. Z tohoto důvodu se čistý zisk v meziročním porovnání snížil o 1,8 %. Stále však úspěšně pokračuje výrazný růst klientských úvěrů, za posledních 12 měsíců se jejich hrubý objem bez reverzních repo operací zvýšil o 9,1 %; reportovaný růst dosáhl 13,7 %.

Reálně se hospodaření České spořitelny i přes drobný meziroční pokles zlepšuje. Česká spořitelna je tak stále velmi zisková banka a pro svého zahraničního vlastníka Erste představuje slepici se zlatými vejci. I přes silnou konkurenci nových a nízkonákladových bank si ČS své postavení na trhu stále dobře udržuje. I přes výše uvedené můžeme stále kritizovat fakt, že tím jak zachází se svými výnosy, nemůžeme mluvit o skutečně české bance, ale spíše bance cizí. Nikdy není pozdě, aby banka tento svůj přístup změnila.

Česká spořitelna nová

ČSOB: Díky Fondu vzdělání si studenti plní své sny

Když se Magdaléna Feilhauerová dostala do Prahy na Akademii výtvarných umění, radost velmi rychle vystřídaly rozpaky. „Nevěděla jsem, jak studium finančně utáhnu. Rodiče jsem už dál nechtěla zatěžovat. Ve všem mě podporují, ale nechtěla jsem, aby to bylo na úkor mých tří sourozenců. Dlouho jsem hledala nadační fondy, které by mi pomohly splnit sny a cíle. A díky Fondu vzdělání se mi to povedlo.“

A máme tu další charitativní činnost banky. V posledním čtvrtletí se ČSOB činila a pomáhala kde mohla. V tomto případě podporuje ČSOB fond vzdělání, který podporuje studenty ze slabších sociálních poměrů.

Aktuálně pobírá stipendium Fondu vzdělání 88 studentů. Od vzniku programu získalo stipendijní podporu 540 studentů a dalších 542 obdrželo jednorázový příspěvek na školné či na pomůcky ke studiu. Celkově bylo na studium dětí a mladých lidí se zdravotním nebo sociálním handicapem vynaloženo více než 30,9 mil. Kč.

ČSOB

Komerční banka: Pátý ročník grantového programu KB a AMSP ČR „Nastartujte se“ zná své vítěze

Již pátý ročník grantového programu Komerční banky a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) pro mladé a začínající podnikatele „Nastartujte se“ zná letošní vítěze. Odborná porota vybrala z 59 přihlášených podnikatelských záměrů jako nejlepší projekt Boem Audio, který se zabývá vývojem a výrobou inovativních dřevěných reproduktorů.

Již klasická podpora Komerční banky malým a začínajícím podnikatelům formou grantového programu pokračuje. Jak už napovídá název banky, je to banka orientovaná i na podnikatelskou klientelu. Zajímavý je projekt nejen objemem podpory, který není vysoký, ale spíše upozorněním na nové a zajímavé podnikatelské projekty, které o grant v projektu soutěží.

KB

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: ČSOB plní sny dětem a KB se nastartovala

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více