Komentované zprávy bank:
KB chatuje a Equa drsně vydělává


14. 02. 2018  00:52     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL – KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: KB chatuje a Equa drsně vydělává




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Poštovní spořitelna: Češi si nejvíce spoří na penzi, když vidí stárnout své rodiče, ukázal průzkum

Lidé v Česku si nejčastěji ukládají peníze stranou prostřednictvím penzijního spoření. Využívá jej více než polovina dotázaných. Mnozí z nich ale začínají myslet na důchod teprve ve chvíli, kdy se musí starat o své rodiče. Péče o rodiče i děti přitom výrazně zatěžuje jejich rozpočty, lidé tedy paradoxně začínají šetřit na penzi ve chvíli, kdy je to pro ně nejobtížnější, ukázal průzkum Poštovní spořitelny.

Reklama a propagace penzijního spojení je natolik masivní a nepřehlédnutelná, a spolu se státní podporou vytváří velmi lukrativní a zajímavý produkt pro velkou část veřejnosti. I proto je také tento produkt velmi silně a často využívaný. Není to ani tak tím, že by si mladí lidé či lidé ve středním věku uvědomovali riziko staří a zajištění ve stáří, ale protože se k tomuto produktu vztahuje velké množství pobídek, podpor a výhod. Je to tak v pořádku, jen uvádíme některé informace na pravou míru.

Poštovní spořitelna

Komerční banka má nový chat

Od začátku října mohou klienti Komerční banky využívat chat, novou službu přístupnou z internetových stránek KB. Prostřednictvím moderního a oblíbeného komunikačního nástroje je možné získat pohodlně a rychle informace nejenom o nabízených bankovních produktech, ale také o postupu při ztrátě karty, dohodnout schůzku na pobočce, pomoc při zadávání platby apod. On-line chat je v provozu každý pracovní den od 8 do 18 hodin.

Tato možnost komunikace se objevuje sice i u jiných bank, ale přesto se jedná o velmi dobrý nápad, který využívá mnoho klientů, kteří nechtějí volat na telefonní linky a čekat na připojení. Banka i tímto opět cílí na mladé klienty, kteří právě rychlý a bezproblémový způsob komunikace upřednostňují. Připomeňme, že právě Komerční banka je velkou bankou, které počet klientů i v době nástupu nízkonákladových bank roste, byť mírně.

KB

Equa bank více než dvojnásobně zvýšila zisk

Také ve 3. čtvrtletí 2017 pokračovala Equa bank v ziskovém hospodaření. K 30. září 2017 vzrostl zisk v meziročním srovnání o 125 % na 182 milionů korun. Počet klientů Equa bank vzrostl meziročně o 27 % na 294 tisíc, bilanční suma vzrostla o 8 %, celkový objem úvěrů o 16 % a celkový objem vkladů o 6 %.  Ziskové hospodaření očekává Equa bank i za celý rok 2017.

A máme tu další důkaz, že nízkonákladové banky mohou velmi dobře fungovat i vydělávat a nejsou adeptem na likvidaci, jak ještě nedávno tvrdily jejich větší konkurentky. Equa Bank i jako malá banka dokázala vydělat za tři čtvrtletí loňského roku 182 milionů korun, tedy o 125 procent více než před rokem. Tuto dynamiku by mohla bance závidět veškerá její konkurence.

Equa Bank

ALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: KB chatuje a Equa drsně vydělává

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více