Komentované zprávy bank:
Moneta bude digitální a Sberbank rejžuje


28. 02. 2018  05:07     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL – KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Moneta bude digitální a Sberbank rejžuje




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Komerční banka získala prestižní ocenění nejlepší privátní banka roku v ČR

Komerční banka (KB) získala ocenění za nejlepší služby privátního bankovnictví v České republice, které uděluje prestižní finanční deník Financial Times. Hodnotitelé ocenili zejména dynamický růst v oblasti počtu klientů, objemu nových aktiv, vedoucí postavení v investičních inovacích a rozsahu expertíz a rovněž dlouhodobou stabilitu obchodních týmů.

I Komerční banka zabodovala v jedné z prestižních soutěžích bank a stala nejlepší privátní bankou v ČR. Pomiňme, že hodnotí zahraniční finanční deník, i v hodnocení GEEN Vstřícné banky získává Komerční banka pravidelně velmi dobré hodnocení a pravidelně se objevuje mezi pěti nejvstřícnějšími bankami v České republice. Banka je také velmi dobře hodnocena v oblasti výše poplatků a přehlednosti sazebníků, kdy její poplatky patří k nejnižším mezi velkými bankami.

KB

MONETA Money Bank navazuje na úspěchy Smart Banky uvedením dalších plně digitálních produktů

MONETA Money Bank dál naplňuje svou strategii stát se digitálním šampionem na českém bankovním trhu. Nejlépe hodnocená aplikace mobilního bankovnictví na našem trhu, Smart Banka, nedávno dosáhla více než 220 000 stažení a po vítězství v soutěži Aplikace roku 2017 nyní nově nabízí klientům možnost sjednání úvěru plně on-line včetně podpisu smlouvy. Jako první banka na českém trhu umožňuje otevřít si běžný účet plně digitální cestou přes smartphone.

Moneta by mohla být skutečně digitální bankou. Pořád se mluví o digitálním Česku, digitální státní zprávě apod. Proč nemít nějakou banku přímo digitální? Docela dobrý nápad, kterého se určitě nějaká banka ujme. Banka se tak chlubí svým nejlepším mobilním bankovnictvím na trhu a samozřejmostí má být i sjednání úvěru zcela on-line včetně podpisu smlouvy. Běžný účet jde zřídit kompletně přes mobilní aplikaci banky a to zcela bez problémů. Moneta opět po delší odmlce opět sází na inovace a nově i digitalizaci.

Moneta Money Bank

Sberbank CZ za tři čtvrtě roku 2017 vydělala 290 milionů korun

Za tři čtvrtletí roku 2017 Sberbank CZ dosáhla zisk po zdanění ve výši 290 milionů korun. V porovnání s hospodářskými výsledky za stejné období předchozího roku je to více než dvojnásobek, konkrétně 218 %. K navýšení zisku přispěl především rekordní zájem o FÉR půjčky a FÉR hypotéky i dynamický růst prodejů pojištění a investic.

Sberbank zdvojnásobila svůj čistý zisk. Jedná se o výrazné zlepšení hospodaření, které je srovnatelné s výsledky stejně velkých či větších nízkonákladových bank. Je tak zřejmé, že i malá banka typu Sberbank je na tuzemském trhu konkurenceschopná. Banka se zaměřuje na speciální a náročnější klientelu a daří se jí to. Zvyšuje navíc i svou efektivitu, která vede k takto dobrým hospodářským výsledkům, můžeme pochválit.

Sberbank.JPG

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: Moneta bude digitální a Sberbank rejžuje

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více