Komentované zprávy bank:
ČS na jarmarku a RB s levnými hypotékami


11. 07. 2018  00:46     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: ČS na jarmarku a RB s levnými hypotékami




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Školáci si vydělali na jarmarcích s Českou spořitelnou více než 350 tisíc korun

Od začátku školního roku se žáci čtvrtých a pátých tříd ze 17 škol napříč 12 regiony seznamovali v projektu Abeceda peněz se světem byznysu. Své znalosti průběžně přenášeli do praxe. Během několika týdnů si vyzkoušeli, jaké to je mít vlastní podnik, řídit ho i propagovat, vytvářet vlastní výrobky a nakonec je nabízet zákazníkům. V prostorách poboček České spořitelny děti uspořádaly 20 úspěšných jarmarků. Prodejem vánočního zboží a cukroví si celkem vydělaly téměř 350 tisíc korun. Splní si tak spoustu svých snů a v mnoha případech přispějí i potřebným.

Skvělý nápad jak učit děti hospodařit, podnikat a přemýšlet. A když se s tím ještě spojí pomoc potřebným lidem, tak to opravdu nemá chybu. Co ještě na takových projektech oceňuji je, že děti už od počátku nepodnikají a neprodávají pro svůj zisk a vlastní prospěch, ale kvůli tomu, aby pomáhaly druhým, kteří neměli takové štěstí jako oni. Učíme tak děti už od počátku solidaritě a také tomu, že hodnotou nejsou jen peníze sami o sobě, ale hodnotou je to, co za ně pořídíme a komu těmi penězi pomůžeme, nebo mu uděláme radost.

Česká spořitelna nová

ČSOB Private Banking obhájil svoji vedoucí pozici na trhu privátního bankovnictví v České republice

ČSOB Private Banking obdržel již po páté ocenění pro nejlepší privátní bankovnictví v České republice od Euromoney. Kromě celkového prvenství uspěl v dalších pěti kategoriích.

ČSOB k umístění v soutěži upřímně gratulujeme. Současně se tento úspěch jistě projeví i v hodnocení ČSOB v našem projektu hodnocení bank www.vstricnabanka.cz. ČSOB je známa, že umí poskytovat individuální služby a také individuálně přistupovat ke svým klientům. Banka se navíc v tomto segmentu umisťuje na předních místech opakovaně.

ČSOB

Jaro v Raiffeisenbank ve znamení levnějších hypoték

Raiffeisenbank v březnu opět přichází s tradičními Hypodny. Zájemci o nový hypoteční úvěr při podpisu smlouvy mohou od 12. 3. do 1. 6. 2018 získat mimořádný bonus ve výši 5 000 Kč. Banka navíc v průběhu března výrazně urychlí ocenění nemovitosti využitím takzvaných cenových map. Nová služba bezplatného ocenění bytů ušetří klientům nejen čas, ale i tisíce korun, které by vynaložili za ocenění externím odhadcem.

Vemte si hypotéku u RB a kašlete na to, že ČNB zpřísňuje pravidla pro poskytnutí hypoték a to poměrně výrazným způsobem. Když podlehnete pokušení a zažádáte si o hypotéku u RB, dostanete nejen 5 tisíc korun odměnu, ale zároveň ušetříte za znalecký posudek nemovitosti. Ne nekupte to. Otázkou je, jestli si to banka nevynahradí v budoucnu na úrocích, protože ty růst budou a to dlouhodobě. Faktem také je, že velká část zájemců už hypotéku prostě nedostane, protože nesplní přísné podmínky stanovené Českou národní bankou.

Raiffeisenbank

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: ČS na jarmarku a RB s levnými hypotékami

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více