Nejvyšší soud ČR odmítl nároky dr. Nemetha ve sporu s ČSOB


07. 11. 2012  13:45     tz     komentáře (0)

Nejvyšší soud ČR odmítl dovolání dr. Nemetha, kterým se pokoušel zvrátit předchozí soudní rozhodnutí, jimiž byly pravomocně zamítnuty jeho nároky vůči ČSOB.





„ČSOB takové rozhodnutí Nejvyššího soudu ČR očekávala a celou záležitost údajných nároků dr. Nemetha tím považuje za definitivně uzavřenou,“ uvádí Petr Knapp, vrchní ředitel a člen představenstva ČSOB.

 

Nejvyšší soud ČR odmítl dovolání dr. Nemetha ve sporu s ČSOB o zaplacení částky 548 mil. Kč s příslušenstvím, a tak potvrdil jednoznačný závěr napadeného rozsudku Vrchního soudu v Praze, že Smlouva o poskytování právních služeb uzavřená mezi advokátní kanceláří Gerloch, Nemeth a partneři na straně jedné a IPB na straně druhé v listopadu 1998, jejímž předmětem měla být sekuritizace aktiv IPB, byla od samého počátku absolutně neplatná pro rozpor se zákonem. Dr. Nemethovi tak nemohl vzniknout žádný nárok na náhradu škody a smluvní pokutu, který se vůči ČSOB pokoušel uplatnit, a jehož části následně postupoval na různé další společnosti. Ty ho využívaly k fiktivním zápočtům s cílem vyhnout se placení svých úvěrových závazků. V žádném ze soudních řízení, které těmito zápočty vyvolaly, však neuspěly.

 

„Závěr Nejvyššího soudu ČR o neplatnosti smlouvy dr. Nemetha s IPB je zcela v souladu s řadou dalších pravomocných soudních rozhodnutí, které v souvisejících sporech vyzněla vždy ve prospěch ČSOB,“ doplňuje Petr Knapp.

 
Další informace najdete na stránkách:

http://www.csob.cz/cz/Csob/Servis-pro-media/Archiv/Integrace-IPB/Stranky/pripad-nemethovy-pohledavky.aspx



Nejvyšší soud ČR odmítl nároky dr. Nemetha ve sporu s ČSOB

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16599048224

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více