Nová anketa:
Odhadněte jaký bude kurz koruny v roce 2018


23. 05. 2017  00:18     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Už za rok může být kurz koruny výrazně silnější, nebo stejný jako dnes, kdy se koruna obchoduje na úrovních 26,5 až 27 korun za Euro. K jaké variantě vývoje kurzu koruny se přikláníte?

Nová anketa: Odhadněte jaký bude kurz koruny v roce 2018




Intervence České národní banky za oslabování koruny byly ukončeny a nyní už je koruna závislá pouze na vývoji trhu. V době intervencí udržovala ČNB kurz koruny na hodnotě 27 korun za Euro. V minulosti se však kurz koruny pohyboval i na hranici 25 korun za Euro. Jak se bude kurz vyvíjet v nejbližší budoucnosti, tedy od nynějška za rok? Tipněte si a příští rok zkontrolujte přesnost svého úsudku.

Zatím se nenaplnila očekávání, že kurz koruny bude po ukončení intervencí velmi rychle posilovat. Naopak kurz koruny je překvapivě klidný a mění se pouze pomalu a to jak směrem dolů tak nahoru. Pokud se totiž koruně podaří posílit k hranici 26 korun za Euro, začnou spekulanti a investoři korunu prodávat, čímž opět oslabují její kurz. Většina ekonomů i samotná ČNB se sice kloní k názoru, že koruna bude mít tendenci dlouhodobě posilovat, na druhou stranu investoři disponují takovými objemy korun, které budou chtít se ziskem směnit zpět za Eura, že k posílení nakonec vůbec docházet nemusí.

Jaký tedy bude kurz na začátku prázdnin příštího roku? Otestujte si své znalosti a správnost odhadu v naší anketě. Vyberte si hodnotu kurzu, kterou bude mít koruna přesně za rok, podle vašeho názoru.

NOVOU ANKETU NALEZNETE NA HLAVNÍ STRANĚ SERVERU BANKOVNÍ POPLATKY V DOLNÍ ČÁSTI HLAVNÍ STRANY SERVERU.



Nová anketa: Odhadněte jaký bude kurz koruny v roce 2018

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více