Nová ČSOB Hypotéka s bonusem nabízí klientům za věrnost odpuštění 5 procent úvěru


10. 05. 2012  10:26     tz     komentáře (0)

Hypotéka s bonusem představuje unikátní novinku ČSOB, která významným způsobem odmění klienty za věrnost formou pozitivní motivace, a nabídne jim za ni na českém trhu zcela ojedinělý bonus. Banka jim z celkové výše úvěru odpustí 5 %, pokud s úvěrem dlouhodobě zůstanou u ČSOB. Klientům klesnou měsíční splátky i celková výše jistiny úvěru, kterou bance splatí. Například u dvoumilionové hypotéky bude odpuštěno 100 000 korun.





ČSOB tak reaguje na současný trend refinancování hypotečních úvěrů. „Přesná čísla za český hypoteční trh neexistují, ale odhad podílu refinancovaných úvěrů je kolem 30 % nových hypoték. Za poslední roky přitom význam refinancovaných úvěrů postupně roste a v nejbližší budoucnosti očekáváme pokračování tohoto trendu,“ vysvětluje Petr Hutla, člen představenstva ČSOB a vrchní ředitel Distribuce.

 

„I přes tento trend na českém trhu dosud chyběl produkt, který by klienty pozitivně motivoval k tomu, aby zůstali u své banky. Bonus je dostatečný na to, aby klient nemusel přemýšlet každých pár let o výhodách a nevýhodách refinancování – ostatně, dnešní edukovaní klienti si parametry dokážou velmi dobře porovnat,“ dodává Petr Hutla.

 

Refinancování – výhody i skrytá rizika

Z průzkumů ČSOB je patrné, že přibližně polovina klientů při refixaci úrokové sazby vyjednává se svojí bankou o nových parametrech úvěru, což je nezanedbatelné číslo. Zřejmými důvody, proč lidé od refinancování nakonec upustí, jsou náklady spojené s novým úvěrem – odhad nemovitosti, poplatek za vyřízení úvěru, poplatek za čerpání úvěru, nová pojištění, vedení dalšího běžného účtu a podobně. Svou roli pak hraje i časová náročnost - průměrně klienti stráví vyjednáváním o refinancování 25 dní.

 

„Přestože to mnohdy „poradci“ zdůrazňují, sazba není zdaleka jediným důležitým parametrem. Nové jednorázové i pravidelné náklady mohou výhodu nižší sazby snadno vymazat. Spoléhat tak na refinancování a posuzování hypotečního úvěru pouze podle úrokové sazby jako na cestu, jak zaplatit na hypotéce méně, může být - a mnohdy je - ve výsledku dost zavádějící,“ uvádí Ivana Bohatcová, výkonná manažerka segmentu Bydlení a úvěry ČSOB.

 

ČSOB se rozhodla na stoupající náročnost klientů a narůstající počty refixací reagovat novou inovativní hypotékou, která klienta k věrnosti motivuje pozitivní cestou a nikoliv sankcemi, jak bylo dosud na trhu obvyklé. Klientovi, který s úvěrem u ČSOB zůstane, totiž odpustí 5 % z výše úvěru. V případě dvoumilionové hypotéky tak klient splatí úvěr ponížený o 100 tisíc korun. O první část bonusu mu bude úvěr snížen po dvanácti letech splácení hypotéky, o druhou polovinu na konci splatnosti úvěru.

 

„Jsme si vědomi toho, že život s hypotékou představuje zátěž, a že lidé zcela logicky hledají způsoby, jak tuto zátěž snížit. Proto přinášíme jedinečné komplexní řešení, kdy klientům za jejich věrnost odpustíme část úvěru a ti tak nemusí v průběhu let řešit další a další refinancování úvěru,“ uzavírá Ivana Bohatcová.

 

Podmínkou pro získání bonusu je minimální doba splácení úvěru 20 let. Povolená mimořádná splátka je maximálně 20 % ze zůstatku úvěru v době změny úrokové sazby. V případě, že klient nesplní podmínky pro získání bonusu, stává se z hypotéky standardní úvěr, žádných sankcí se nemusí obávat. Pokud je klientovi již poskytnuta první část bonusu a následně dojde k porušení podmínek, klient o již poskytnutou část bonusu nepřichází.

 

Parametry ČSOB Hypotéky s bonusem:

Splatnost úvěru Minimálně 20 let
Minimální výše úvěru 200 000 Kč
Maximální výše úvěru Do 100 % zástavní hodnoty nemovitosti
Úroková sazba Fixní na období 3 a 5 let
Bonus 5 % z vyčerpané výše úvěru
Termín vyplacení bonusu

První polovina bonusu bude uhrazena po 12 letech splácení hypotečního úvěru, druhá polovina bonusu bude uhrazena při splatnosti úvěru.

Podmínky nároku
na bonus

A) Minimální délka úvěru 20 let
B) Povolená mimořádná splátka maximálně 20 % ze zůstatku úvěru v době změny úrokové sazby

 


Nová ČSOB Hypotéka s bonusem nabízí klientům za věrnost odpuštění 5 procent úvěru

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16587815456

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více