Novou službu zabezpečení internetových plateb kartou si aktivovalo přes 36 tisíc klientů


19. 10. 2011  14:01     Pavla Hávová     komentáře (0)

Řada Čechů vnímala platby na internetu jako rizikové a hledali jiné možnosti, jak za zboží na internetu zaplatit. Spuštěním služby 3D Secure, která zabezpečuje internetové transakce na certifikovaných obchodech, ČSOB a Poštovní spořitelna přinesly i těmto obezřetným klientům možnost, jak platit na internetu a přitom se nebát zneužití karetních informací. Zájem o službu 3D Secure je znatelný i z dat za prvních pět týdnů od uvedení služby, kdy ji začalo využívat více než 36 tisíc klientů ČSOB a Poštovní spořitelny.





 

„Výrazný zájem o službu 3D Secure v prvních dnech od zavedení nás mile překvapil. Klienti totiž reagovali pouze na informaci v internetovém bankovnictví, nebo na různých serverech podporující tento typ zabezpečení. Věřím, že díky 3D Secure vzroste důvěra k transakcím na internetu a poroste i jejich objem,“ popisuje Peter Demjanovič, ředitel útvaru Karty ČSOB.

 .

Samotná platba kartou na internetu probíhá tak jako doposud. V průběhu platby kartou se na stránce obchodníka objeví loga Verified by Visa či Mastercard Secure Code. Po zadání bezpečnostních údajů karty klientovi dorazí na mobil ještě ověřovací SMS klíč, kterým platbu potvrdí. Internetové platby kartou potvrzené SMS heslem jsou tak srovnatelně bezpečné jako transakce v internetovém bankovnictví.

 .

Klienti novou službu využijí v českých i zahraničních e-shopech, jelikož služba je dnes již mezinárodním standardem.

 .

Aktivace služby 3D Secure je pro klienty ČSOB a Poštovní spořitelny velmi jednoduchá. Mohou navštívit pobočku ČSOB nebo obchodní místa Poštovní spořitelny, kde s pracovníkem aktivaci služby projednají, nebo mohou službu aktivovat jednoduše prostřednictvím internetového bankovnictví. Při aktivaci budou vyzváni k zadání čísla mobilního telefonu, na které jim poté budou chodit jednorázové SMS kódy pro potvrzení platby.



Novou službu zabezpečení internetových plateb kartou si aktivovalo přes 36 tisíc klientů

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16679388224

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1650
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5310
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3845
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7450
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0561
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více