Osobní účet ČS zatím nízkoprahovým klubům přinesl 800 tisíc korun


16. 02. 2010  19:44     Kristýna Havligerová     komentáře (0)

Už 800 tisíc Kč je díky nově otevřeným Osobní účtům České spořitelny připraveno na podporu nízkoprahových klubů. Česká spořitelna zahájila na začátku ledna 2010 kampaň, při které z každého nově otevřeného Osobního účtu věnuje 60 Kč na činnost nízkoprahových klubů, tedy volnočasových sdružení pro děti a mládež.





Nízkoprahové kluby provozuje Charita ČR, která je dlouhodobým partnerem Nadace České spořitelny, v rámci celé České republiky. Kampaň potrvá do 5. dubna letošního roku, nízkoprahové kluby získají celkovou výši příspěvku po skončení kampaně. „Podpora nízkoprahových klubů je jednou z klíčových součástí  naší strategie společenské zodpovědnosti. Kluby nenásilnou formou přispívají ke vzdělávání a přitom mohou fungovat i třeba jako prevence drogových závislostí. Věříme, že se nám i v druhé polovině kampaně podaří nastřádat minimálně stejnou částku jako dosud. Děkujeme všem klientům, kteří tuto iniciativu podpořili tím, že si založili Osobní účet,“ uvedla Klára Gajdušková, ředitelka firemní komunikace České spořitelny.    Kampaň se vztahuje na standardní Osobní účty ČS, tak i na nově založené účty pro studenty (Osobní účet ČS Student) a pro děti (Osobní účet ČS Junior). Osobní účet umožňuje svým majitelům variabilní nastavení služeb a produktů, na výběr je 13 volitelných služeb. Nastavení účtu lze průběžně libovolně měnit. K nejoblíbenějším kombinacím služeb patří debetní karty, výběry z bankomatů České spořitelny zdarma a telefonní a internetové bankovnictví SERVIS 24. Osobní účet České spořitelny má už více než 1,7 mil. klientů. Nízkoprahové kluby jsou určeny převážně dětem a mladým lidem, kteří by jinak svůj čas trávili na ulici, možná v rizikových skupinách. Kluby získaly svůj název podle toho, že přístup do nich není nijak omezen – jsou zdarma a členové o sobě uvádějí minimum informací. Kluby nabízí, vytváří a organizují jak volnočasové aktivity, tak poradenství a sociální servis. Zásadní význam klubů je v jejich poradenské a preventivní činnosti – umožňují dětem a mládeži si popovídat nebo se svěřit se svými problémy, pomáhají jim řešit obtížné situace a zároveň se snaží bránit tomu, aby se do těchto situací vůbec nedostali. Charita ČR u nás provozuje celkem 41 nízkoprahových klubů po celé republice.


Osobní účet ČS zatím nízkoprahovým klubům přinesl 800 tisíc korun

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16678715840

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1650
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5310
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3845
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7450
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0561
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více