Penzijní fondy ČSOB připsaly svým klientům zhodnocení za rok 2008


19. 06. 2009  18:45     Tomáš Hejda     komentáře (0)

Akcionář ČSOB Penzijních fondů Progres a Stabilita rozhodl o rozdělení zisku penzijních fondů za rok 2008. ČSOB Penzijní fond Stabilita připíše svým klientům za minulý rok průměrné zhodnocení ve výši 0,05 %. U ČSOB Penzijního fondu Progres činí zhodnocení prostředků 0,02 %. Letošní výnos je ovlivněn mimořádně nepříznivým vývojem na finančních trzích.





Zhodnocení v letošním roce je ovlivněno problémy, které v loňském roce zasáhly celý finanční trh. „Věřím, že jde o dočasnou situaci způsobenou turbulencí na finančních trzích a určitou nejistotou, která zde ve druhé polovině roku panovala. Je však důležité zdůraznit, že penzijní připojištění je dlouhodobou investicí, proto je vhodné vnímat výkonnost fondů ve víceletém horizontu, “ vysvětluje Miloš Malec, finanční ředitel a místopředseda představenstva ČSOB Penzijního fondu Stabilita. Navíc kromě zhodnocení klienti získávají i státní příspěvky event. příspěvky od zaměstnavatele a také daňovou úsporu.   Penzijní připojištění je produktem, který slouží k zajištění ve stáří. Vyplatí se právě proto, že garantuje návratnost vložených prostředků a zhodnocení úložek nejen tím, co připisuje fond, ale také státním příspěvkem.   Ke konci loňského roku měly penzijní fondy ČSOB celkem 675 tisíc klientů. „Růst v loňském roce překonal přírůstek klientů v roce 2007 a pokračoval i v prvním čtvrtletí roku 2009. To jen dokazuje, že i přes loňskou rozbouřenou situaci na finančních trzích mají obyvatelé zájem o penzijní připojištění,“ říká Miloš Malec.   Současně Penzijní fondy ČSOBpočtem klientů obhájily pozici třetího největšího poskytovatele na trhu. Rovněž prostředky evidované ve prospěch účastníků zaznamenávají stálý nárůst. „Aktiva, která máme ve správě dosáhla hodnoty 22,7 mld. Kč, to znamená meziroční nárůst o více než 15 %, což je zároveň více než tempo růstu trhu,“ potvrzuje Miloš Malec.


Penzijní fondy ČSOB připsaly svým klientům zhodnocení za rok 2008

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16663969536

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více