Pioneer – zajištěný fond 2 uzamkl zhodnocení 5,2 procenta


27. 06. 2012  20:19     tz     komentáře (0)

Podílový fond Pioneer – zajištěný fond 2 uzamkl dne 19. června, po necelých dvou letech od začátku zajišťovací periody, své zhodnocení ve výši 5,2 procenta. Pětiprocentní výnosovou hranici se fondu podařilo překonat především zásluhou pozitivního vývoje na českém dluhopisovém trhu a díky aktivní správě portfolio manažera, kterému se podařilo výnos uchránit od většiny propadů na akciových trzích. Velmi dobrých výsledků dlouhodobě dosahují rovněž další dva dluhopisové fondy Pioneer – obligační fond a Pioneer – obligační plus.





Pětiletá zajišťovací perioda Pioneer – zajištěného fondu 2 začala dne 26. 7. 2010. K uzamčení výnosu tak došlo po necelých dvou letech a to na úrovni 5,2 procenta. V souladu s metodou zajištění fondu k tomu dochází pokaždé, když zhodnocení od začátku zajišťovací periody překročí 5 procent. „V praxi to znamená, že počínaje dnem, kdy dojde k uzamčení, začíná běžet nová pětiletá zajišťovací perioda, na jejímž konci nemůže kurz podílového listu poklesnout pod zajištěnou úroveň, tedy nemůže být nižší než kurz ke dni začátku zajišťovací periody“,vysvětlil Roman Dvořák, analytik trhu a produktů z Pioneer Investments.

 

Všichni klienti, kteří nakoupili podílové listy fondu v období od jeho založení do 19. června tohoto roku měli možnost svoji investici výrazně zhodnotit. Své podílové listy totiž nakupovali za nižší cenu, než je uzamčené maximum ve výši 1,0603 Kč. Na nové klienty, kteří se rozhodnou investovat prostřednictvím fondu, se od 19. června 2012 vztahuje další pětiletá zajišťovací perioda, během níž se kurz podílového listu opět může odchylovat oběma směry.

 .

Podle Romana Dvořáka se fondu podařilo překonat pětiprocentní růst především zásluhou pozitivního vývoje na českém dluhopisovém trhu. „Kromě toho silná poptávka po českých státních dluhopisech v několika aukcích opakovaně potvrdila status České republiky jako nejdůvěryhodnější země v regionu,“ poukázal analytik.


Pioneer – zajištěný fond 2 není jediným podílovým fondem v nabídce České rodiny fondů Pioneer, kterému svědčí růst hodnoty českých dluhopisů. Velmi dobré výkonnosti dosahuje ve všech sledovaných periodách, tedy jednoho, dvou, tří i pěti let, rovněž Pioneer – obligační fond. Také další z dluhopisových fondů Pioneer – obligační plus dosahuje od svého založení v červnu 2010 vysokého zhodnocení.

 

Pro více informací o produktech skupiny Pioneer Investments v ČR navštivte stránky: www.pioneerinvestments.cz



Pioneer – zajištěný fond 2 uzamkl zhodnocení 5,2 procenta

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16530153584

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více