Platební inovace GE Money Bank táhnou, počet bezkontaktních plateb roste


20. 03. 2013  11:27     tz     komentáře (0)

Klienti GE Money Bank platí bezkontaktně již půl roku. Od 1. září 2012 vydala banka více než 140 tisíc bezkontaktních kreditních a debetních karet. Jako první v Česku nabídla plošně svým zákazníkům také PayPass platební nálepky a NFC platební kartu v mobilu, klienti mohou využít i službu Mobito. GE Money Bank tak má v současnosti nejširší nabídku moderních platebních metod. Klienti si na platební inovace rychle zvykají, roste počet drobných bezkontaktních plateb, nejvíce v rozmezí 51-100 Kč, a to o 38 %.

Platební inovace GE Money Bank táhnou, počet bezkontaktních plateb roste




„Moderní platební metody šetří našim klientům čas. Bezkontaktní platby jsou pohodlné a rychlé, zejména v případě menších částek do 500 korun, kdy není potřeba zadávat PIN. Z našich statistik vyplývá, že klienti po výměně za bezkontaktní kartu častěji platí i drobnější částky bezhotovostně. Počet karetních transakcí do 500 korun stoupl téměř o 26 %,” říká Jiří Kejla, projektový manažer GE Money Bank. „Zájem lidí o bezkontaktní platby dokumentuje také poptávka po klíčenkách na umístění PayPass nálepek. Rádi vycházíme klientům vstříc, na našich pobočkách si teď všichni zákazníci s platebními nálepkami mohou zdarma vyzvednout také speciální klíčenky,“ dodává Jiří Kejla.

Průměrná výše jedné transakce byla v únoru 309 korun. Celkový objem bezkontaktních plateb roste, jen v únoru zaplatili zákazníci bezkontaktně za více než 22 milionů korun, což je o téměř 60 % víc než v předchozím měsíci. Moderní platební metody využívají zákazníci GE Money Bank nejčastěji v obchodech s potravinami a supermarketech. Od prosince do února v nich provedli přes 120 tisíc bezkontaktních plateb. Na druhém místě v počtu transakcí jsou obchodní domy, na třetím lékárny a drogerie. Nejrychleji se moderní platební metody ujaly ve velkých městech, například v Praze jich od prosince do února proběhlo přes 45 tisíc.

.

undefined

.

„Počet míst, kde je možné platit bezkontaktním MasterCard PayPass se v roce 2012 více než zdvojnásobil. PayPassových terminálů je teď v České republice 15 000 a každý nový nebo vyměněný terminál přijímá bezkontaktní platby. Placení bezkontaktními kartami MasterCard PayPass se rychle stává standardem,“ doplnil Miroslav Lukeš, generální ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku.

 

Půlrok bezkontaktních plateb

GE Money Bank nabídla všem novým i stávajícím zákazníkům bezkontaktní debetní i kreditní karty již 1. září 2012. V lednu letošního roku k tomu přibyly PayPass platební nálepky a NFC karty v mobilu. Bezkontaktní platby jsou až pětkrát rychlejší než transakce běžnými kreditními nebo debetními kartami. U částek do 500 korun není potřeba zadávat PIN, stačí jen přiložit kartu, nálepku nebo telefon s NFC k platebnímu terminálu. Moderní platební metody přitom nabízejí stejnou úroveň zabezpečení a zachovávají si všechny běžné funkčnosti pro nakupování jako dosavadní karty. NFC karta v mobilu navíc klientům umožňuje detailní přehled o všech uskutečněných transakcích přímo v mobilním telefonu. Na všech bezkontaktních kartách, nálepkách i NFC je automaticky spuštěn také věrnostní program bene+. Klienti tak mohou sbírat odměny i nadále, díky moderním platebním metodám je to jednodušší a příjemnější.

.



Platební inovace GE Money Bank táhnou, počet bezkontaktních plateb roste

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16610328784

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více