Poradna Otakara Schlossbergera:
Podmínky u kreditních karet mohou být rozdílné


25. 11. 2016  00:39     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PÁTEČNÍ SERIÁL - PORADNA JUDR. OTAKARA SCHLOSSBERGERA: Podmínky pro bezúročné období a splácení úvěrů z kreditních karet jsou u různých poskytovatelů rozdílné. Je třeba si řádně prostudovat podmínky každého z poskytovatelů kreditních karet. ČTĚTE DÁLE!

Poradna Otakara Schlossbergera: Podmínky u kreditních karet mohou být rozdílné




Neexistují žádná jednotná pravidla pro používání a nakládání s kreditními kartami. Podmínky kreditních karet jsou především na jejich poskytovatelých, tedy bankách či splátkových společnostech a dalších institucích. Mohou se tak lišit bezúročná období, výše limitu pro platbu z kreditní karty i další podmínky. Je tak vždy dobré předem si přečíst a prostudovat konkrétní podmínky používání kreditní karty, které by měl dostat každý klient spolu s příslušnou kreditní kartou.

Dotaz čtenáře:

Dobrý den, všude jsem se dočetl, že kreditní kartu musí člověk zaplatit během bezúročného období, jinak si pěkně připlatí. Nikde jsem se ale nedočetl, jaká nastane situace, když dluh kreditní karty zaplatíte například týden po platbě u obchodníka. Bezúročné období poté pokračuje až do předem daného data, nebo se anuluje a automaticky otevře nové s další platbou? Děkuji

Odpověď JUDr. Otakara Schlossbergera:

Dobrý den,

Váš dotaz nenaplňuje podstatu této odpovědny, tzn. radu na to, jak si stěžovat na banku. Nicméně k Vašemu dotazu: na to se zeptejte svého vydavatele kreditní karty. Podle logiky, jak tyto karty fungují však lze dovodit, že když zaplatíte utracenou částku dříve, tak by se Vám úrok také nepočítal, neboť úvěr bude splacen, a to před jeho dobou splatnosti. Bezúročné období se však asi neanuluje, protože vydavatelé to mohou mít nastaveno v systému na jednotné datum pro všechny karty. Ale opět - to by Vám také mohl sdělit vydavatel.

Ale každý vydavatel to může mít nastaveno jinak a např. se může stát, že vydavatel nedokáže Vaši platbu identifikovat, tak ji vrátí na účet, ze kterého přišla.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ DOTAZY A ODPOVĚDI NAŠEHO PORADCE NALEZNETE ZDE!



Poradna Otakara Schlossbergera: Podmínky u kreditních karet mohou být rozdílné

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více