Poštovní spořitelna pomáhá rozvíjet dobré sousedské vztahy


09. 12. 2015  15:48          komentáře (0)

Již podruhé v tomto roce podpořila Poštovní spořitelna v rámci Regionálního fondu rozvoje s podtitulem „souSedíme si“ rozvoj sousedských vztahů v regionech více než milionem korun. V jarním kole získaly neziskové organizace téměř 1,4 milionu korun, v podzimním kole jim Poštovní spořitelna rozdělila prostřednictvím Nadace Via celkem 1 191 734 korun. Do podzimní části programu na podporu dobrého sousedství se přihlásilo 51 projektů, z nichž 21 získalo finanční podporu.

Poštovní spořitelna pomáhá rozvíjet dobré sousedské vztahy




„Do podzimního kola grantového programu přišlo nejvíce přihlášek z Prahy – celkem osm. Aktivní byly i neziskové organizace v Královéhradeckém kraji, odkud dorazilo šest přihlášek,“ říká Alena Králíková, manažerka společenské odpovědnosti Poštovní spořitelny. „Právě v Praze dosáhly přihlášené projekty i na nejvyšší finanční podporu, a to 257 tisíc korun. Dobře si ale vedly také projekty v Libereckém kraji, které získaly přes 190 tisíc korun nebo na Zlínsku, kam poputuje téměř 150 tisíc korun,“ doplňuje Alena Králíková.

Jednotlivě mohly neziskové organizace žádat o grant do výše 100 tisíc korun, dohromady byly ve hře dva miliony. Z 21 úspěšných projektů překročily čtyři hranici 80 tisíc korun, přičemž nejvyšší udělená částka činila 91 600 korun. Maximální výše grantu, tedy 100 tisíc korun nebyla v tomto kole přidělena. Celkem si všechny vybrané projekty v tomto kole rozdělily téměř 1,2 milionu korun.

„O finanční podporu se mohly ucházet všechny projekty, jejichž cílem je přispět ke zlepšení sousedských vztahů v daném regionu,“ vysvětluje Alena Králíková z Poštovní spořitelny. Obecně platí, že projekty, které chtějí získat grant, by měly prokázat nejen aktivní účast spoluobčanů, ale také docílit pozitivního zlepšení vztahu lidí k jejich bydlišti a kraji, kde žijí.

Nejlépe hodnoceným se stal projekt „Sejdeme se u Betléma“ Spolku CIHELNA z Jeníkovic v Královéhradeckém kraji. Jeho cílem je posílit soudržnost obyvatel obce a vytvořit příležitosti pro setkávání napříč různými skupinami. Stojí na sérii aktivit, jejichž výsledkem bude dřevěný Jeníkovický betlém vytvořený během roku 2016 dětmi i dospělými obyvateli obce za pomoci místních profesionálů. Všem občanům bude nabídnuta účast v procesu navrhování, výroby i instalace betléma a následně v předvánočním čase možnost společně sdílet radost z hotového díla.

Poštovní spořitelna podporuje projekty v regionech dlouhodobě. Program „souSedíme si“, zaměřený na zlepšování sousedských vztahů, spustila poprvé loni. Ukázalo se, že lidem nejsou sousedské vtahy v regionech lhostejné. V letošním roce jsme rozvoj sousedských vztahů v regionech podpořili částkou, která dosahuje téměř 2,6 milionu,“ říká Králíková. 

V jarním kole putovalo 19 neziskovým projektům téměř 1,4 milionu korun. V podzimním kole získalo 21 projektů finanční příspěvek dosahující celkem téměř 1,2 milionu korun.

Československá obchodní banka, včetně obchodních značek Era a Poštovní spořitelna, podporuje komunitní projekty v regionech již od roku 2007. Loňský rok byl vůbec prvním, který se zaměřil na zlepšování sousedských vztahů. Od roku 2007 ČSOB mezi komunitní projekty v regionech rozdělila již bezmála 25 milionů korun.



Poštovní spořitelna pomáhá rozvíjet dobré sousedské vztahy

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16583392224

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více