Půjčky si nejčastěji berou ženy ve středním věku


06. 06. 2011  23:48     Denisa Salátková     komentáře (0)

Nejvíce půjček si berou obyvatelé Severní a Jižní Moravy, Prahy a Severních Čech. Typickým žadatelem je přitom žena ve věku 40 – 45 let, která nejčastěji využívá střednědobou půjčku v průměrné výši 70 až 100 tisíc korun. Vyplývá to ze statistik Poštovní spořitelny.





„Muži žádající o půjčku se drží méně při zemi. Zatímco cílem žen je nejčastěji úhrada méně nákladných věcí, jako nákup bílé elektroniky, domácích spotřebičů či počítače pro děti, muži z půjčky obvykle financují nákup automobilu nebo výdaje spojené s pořízením či rekonstrukcí bydlení. Je to dáno částečně u nás stále přetrvávajícím tradičním rozdělením rolí v rodině a skutečností, že muž mívá vyšší příjmy.“ popisuje Libor Svoboda, manažer pro Produkty a služby Poštovní spořitelny.   Rozdíly jsou také mezi věkovými a demografickými skupinami. Zatímco lidé starší 40 let si nejčastěji berou půjčky na věci běžné potřeby, klienti ve věkové skupině 30 – 40 let si půjčují na delší dobu na výdaje spojené s bydlením, které začínají řešit vstupem do trvalého partnerství nebo s narozením dítěte.   Statistiky Poštovní spořitelny dále ukazují, že obyvatelé menších měst si berou půjčky řádově o 30 % nižší než lidé z měst nad 100 tisíc obyvatel. Všechny žadatele naopak spojuje aktivní zájem o parametry a podmínky půjček. „Trend posledních měsíců jasně dokazuje, že lidé se naučili k rodinným financím přistupovat zodpovědněji. Dříve, než si půjčí, ověří si, zda jim jejich příjmy umožňují zatížit měsíční rozpočet dalším pravidelným výdajem,“ dodává Libor Svoboda.     Poštovní spořitelna všem zájemcům o úvěr nabízí Era půjčku, která se vyznačuje jednoduchostí a férovostí. Využít ji lze na cokoliv a navíc je zcela bez poplatků - podání žádosti, poskytnutí, správa i předčasné splacení je zdarma. Půjčku si navíc může klient vyřídit nejen ve Finančních centrech Poštovní spořitelny, ale také na všech poštách a dále lze o půjčku požádat také prostřednictvím elektronického bankovnictví nebo po telefonu.   Mezi úvěrové produkty patří také Era půjčka na bydlení, jednorázová půjčka určená na financování bydlení, a Era sjednocená půjčka, která slouží ke sloučení několika úvěrů do jednoho.   Era jde cestou zjednodušování produktové nabídky a maximálně se zaměřuje na požadavky dnešního klienta. Jejím cílem je poskytnout srozumitelné, praktické, dostupné a funkční služby, které se bez ostatních zbytečností přizpůsobí potřebám zákazníků. Poštovní spořitelna je součástí Československé obchodní banky, a. s.


Půjčky si nejčastěji berou ženy ve středním věku

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16682290352

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1650
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,5310
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3845
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7450
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0561
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více