RAIFFEISEN POŽÁDALA O LICENCI PRO NOVOU INVESTIČNÍ SPOLEČNOST


15. 01. 2013  18:00     tz     komentáře (0)

Skupina Raiffeisen požádala Českou národní banku o udělení licence pro nově vznikající Raiffeisen investiční společnost. Ta spolu s Raiffeisen penzijní společností zajistí komplexní nabídku banky v oblasti investičních a penzijních produktů. Generálním ředitelem a předsedou představenstva obou společností bude Josef Beneš (42).

RAIFFEISEN POŽÁDALA O LICENCI PRO NOVOU INVESTIČNÍ SPOLEČNOST




Skupina Raiffeisen v minulých dnech podala na Českou národní banku žádost o udělení licence pro nově vznikající Raiffeisen investiční společnost (RIS). „Skupina Raiffeisen se zaměřuje především na klienty s vyššími příjmy, kteří hledají nadstandardní kvalitu služeb a mají aktivní zájem o správu svých financí. Právě pro takové klienty vzniká i Raiffeisen investiční společnost, která společně s nedávno vzniklou Raiffeisen penzijní společností zajistí kompletní nabídku služeb v oblasti investičních produktů a správy klientských aktiv,“ uvedl nově jmenovaný generální ředitel a předseda představenstva Raiffesen penzijní společnosti (RPS) Josef Beneš, který bude řídit i investiční společnost.
„Chceme být klientům partnerem v jejich dlouhodobém zodpovědném růstu. Proto vytváříme takovou strukturu, která umožní klientům získat veškeré investiční i penzijní služby na jednom místě. Obě nově vzniklé společnosti tak budou velmi úzce spolupracovat,“ vysvětlil Josef Beneš, který je považován za jednoho z největších odborníků na kapitálové trhy a penzijní produkty v České republice.
Josef Beneš působí v Raiffeisen penzijní společnosti od podzimu, nyní získal všechna potřebná povolení pro výkon činnosti předsedy představenstva. Před nástupem do RPS pracoval deset let jako generální ředitel a předseda představenstva ČSOB Asset Management, dlouhá léta působí rovněž jako předseda Asociace pro kapitálový trh ČR. Předtím pracoval na různých pozicích v oblasti kapitálových trhů mj. v londýnské Standard Bank či bývalé Investiční a Poštovní bance. Vystudoval VŠE v Praze a poté získal titul MIA na Columbia University.


Raiffeisen investiční společnost se na počátku zaměří především na nabídku podílových fondů pro retailové klienty, postupně převezme i správu důchodových a účastnických fondů Raiffeisen penzijní společnosti.
Raiffeisen penzijní společnost je nováčkem v oblasti důchodového spoření, na počátku roku vstoupila jak do nového 2. pilíře (se čtyřmi důchodovými fondy) tak i do 3. pilíře penzijního spoření, kde nabízí tři účastnické fondy. RPS se chce zaměřit především na kvalitní poradenství, proto mj. jako první certifikovala prodejce svých produktů dle požadavků ČNB, které budou platné až od poloviny letošního roku.



RAIFFEISEN POŽÁDALA O LICENCI PRO NOVOU INVESTIČNÍ SPOLEČNOST

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16553481024

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více