Raiffeisenbank nabízí předčasné splacení úvěru zdarma


05. 05. 2009  13:18     Tomáš Kofroň     komentáře (0)

Raiffeisenbank od počátku května dále zvýhodňuje spotřebitelské úvěry. Kromě již nevybíraného poplatku za poskytnutí úvěru banka akčně nebude u nově poskytnutých vybraných úvěrů účtovat ani poplatek za mimořádné splátky. Možnost poskytnutí úvěru zdarma a mimořádných splátek zdarma je jedním z nejčastějších benefitů, které klienti oceňují, vyplývá z nedávného průzkumu banky.





Raiffeisenbank u nově poskytnutých úvěrů od dnešního dne klientům neúčtuje poplatek za předčasné splacení úvěru, doposud tento poplatek činil 4% z výše mimořádné splátky. „Poplatek za poskytnutí úvěru neúčtujeme standardně, nyní u Rychlé půjčky a úvěrů na konsolidaci poskytnutých od dnešního dne do konce června klientům zdarma umožníme i mimořádné splátky,“ uvedl produktový manažer Raiffeisenbank Milan Voldřich.   Banka zároveň dále zvýhodňuje účelové spotřebitelské úvěry. Pokud klient využije spotřebitelský úvěr účelově, především na bydlení, a bance předloží faktury, jeho úroková sazba může být až o šest procentních bodů nižší než u neúčelového úvěru. „V současné době chceme klienty motivovat k tomu, aby o svých výdajích více přemýšleli a spotřebitelské úvěry využívali především k nákupům zboží trvalé hodnoty. Proto zvýhodňujeme účelové úvěry na bydlení, které lze navíc dobře kombinovat s dotačním programem Zelená úsporám,“ dodal Milan Voldřich. Podle únorového kvalitativního průzkumu, který pro Raiffeisenbank zpracovala společnost Confess Research, patří nulové poplatky za poskytnutí úvěru a možnost předčasných splátek mezi největší benefity, které klienti u spotřebitelských úvěrů vyhledávají. Dále je pro klienty důležitá výše měsíční splátky, naopak úrokovou sazbu a RPSN využívají především pro první srovnání.  

Uvažovaná výše úvěru se nejčastěji pohybuje mezi 50 až 150 tisíci korunami, vyšší částky chtějí klienti použít především na přestavbu bydlení či koupi auta. Klienti v průzkumu rovněž zmiňovali, že kvůli současnému vývoji na trzích by si půjčku brali pouze na nezbytné věci a část klientů větší investice momentálně odkládá. Klienti také očekávají, že banky zpřísní podmínky poskytnutí úvěru.



Raiffeisenbank nabízí předčasné splacení úvěru zdarma

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16530708960

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více