UniCredit rozšiřuje služby v České republice o správu a restrukturalizaci pohledávek


19. 04. 2012  15:25     Petr Plocek     komentáře (0)

Česká republika je po Itálii a Německu teprve třetí zemí, kde UniCredit Credit Management Bank (UCCMB) otevírá své zastoupení. Osvědčení o provedení registrace udělila Česká národní banka 9. března 2012. UniCredit Credit Management Bank poskytuje zajištění restrukturalizace úvěrů na základě mandátního zastoupení. Nové služby ocení především české exportní společnosti při vymáhání pohledávek od německých a italských firem.





 „Pro Českou republiku jsme se rozhodli z důvodu rozšíření naší spolupráce v oblasti střední a východní Evropy, protože právě přes tyto hranice dochází k významné obchodní výměně a my tam již tyto služby nabízíme.  Hlavními výhodami pro klienty jsou outsourcing rizikových úvěrů při snížení provozních i finančních nákladů, zatímco klient může soustředit svou energii na další obchody. Správa nesplácených úvěrů může být navíc rozšířena i směrem k německým a italským dlužníkům, kde již máme řadu zkušeností,“ uvádí Alberto Naef, generální ředitel UniCredit Credit Management Bank.   

 

UniCredit Credit Management Bank minimalizuje ztráty z úvěrů/pohledávek ze strany jejich poskytovatele, a to pokud možno mimosoudní cestou. Využívá k tomu přesné kvantitativní metody hodnocení ceny úvěrů/pohledávek, přičemž klade důraz na rychlost obnovy portfolia s cílem co nejvíce snížit náklady klienta.

 

O UniCredit Credit Management Bank

UCCMB spravuje od roku 1999 portfolio nesplácených úvěrů, které vznikly v rámci UniCredit Group. Od roku 2001 nabízí služby převzetí závazků i dalším společnostem, jako jsou banky, pojišťovny, leasingové společnosti, firmy, veřejné instituce apod. UniCredit Credit Management Bank již poskytla služby pro více než 1 000 subjektů, v celkovém objemu 2,5 milionu pohledávek od 3,2 milionů dlužníků s hodnotou přesahující 55 mld. EUR.

 

Doposud měla UCCMB 23 poboček v italských městech a jednu zahraniční pobočku v Mnichově (se sídlem ve Frankfurtu nad Mohanem). Česká republika je tedy třetí zemí, kde tato instituce působí. UCCMB dlouhodobě získává nejvyšší ratingové hodnocení od Fitch Ratings a Standard & Poor, v lednu 2012 opět obhájila ISO-9001 pro období příštích tří let.



UniCredit rozšiřuje služby v České republice o správu a restrukturalizaci pohledávek

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16663112576

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více