VŠE O DOVOLENÉ:
S naším tématickým seriálem vás na dovolené nic nepřekvapí!!!


02. 08. 2012  14:01     BP.com     komentáře (0)

Je první regulérní týden prázdnin a mnohé Čechy čeká jedno z nejsladších období v roce – letní dovolená. Navzdory marketingovým kampaním vybízejícím k dovolené strávené v České republice i letos v létě vyrazí miliony rekreantů do zahraničí, nejčastěji k moři. Aby se odpočinek s rodinou či přáteli nezměnil ve chvíle stresu a nutnost řešit nepříjemné problémy, připravili jsme pro vás tematicky zaměřený seriál článků týkajících se témat spjatých s dovolenou v zahraničí, potenciálních problémů a jejich řešení.





Výměna valut na dovolenou

Ve shonu před cestou do zahraničí má spousta Čechů státel ještě v úkolníčku poznámku "Vyměnit peníze". Když odhlédneme od toho, že mnohem pohodlnější, levnější a bezpečnější je používat platební kartu, při výměně českých korun na valuty je nezbytné postupovat s kliedem. Cesta na dovolenou každého "měniče" postaví před otázku, kolik je třeba vzít s sebou peněz? Měnit, nebo neměnit valuty už doma? Kde? A za kolik? Chybná odpověď pak může vyši vysněnou dovolenou dosti podražit.

CELÝ ČLÁNEK O VÝMĚNĚ VALUT ČTĚTE ZDE

 

Cestovní pojištění

Čas dovolených je v plném proudu, radovánky za hranicemi znamenají příjemné osvěžení pracovního nebo studijního drilu, ale skýtají také mnohá rizika. Proti většině z nich se můžete pojistit. Vyplatí se to? Rozhodně ano.

CELÝ ČLÁNEK O CESTOVNÍM POJIŠTĚNÍ ČTĚTE ZDE

 

Platební karta na dovolené? Dodržujte naše rady a jste v pohodě

Stále více Čechů jezdí na dovolenou pouze s platební kartou, tedy bez velkého množství hotovosti v peněžence nebo ledvince. A je to tak správně. Karta je skladná, zaplatíte s ní všude a v případě krádeže vám dává čas na reakci. Stejně jako v Česku, i v zahraničí se ale vyplatí být ostražitý. Přinášíme proto několik užitečných rad, které se při platebním styku mohou hodit…

ČTĚTE NAŠE RADY O BEZPEČNÉM POUŽÍVÁNÍ PLATEBNÍ KARTY V ZAHRANIČÍ

 

Co dělat, když zůstanete v cizině bez peněz?

Zasloužená dovolená se snadno může proměnit v hodně nepříjemný zážitek – například pokud vás okradou a vy zůstanete zcela bez hotovosti a platebních karet. Zdánlivě bezvýchodná situace však má jednoduché řešení – poradíme vám, co dělat!

CELÝ ČLÁNEK S RADAMI, JAK CO DĚLAT V ZAHRANIČÍ BEZ PENĚZ, ČTĚTE ZDE

 

Ztráta cestovních dokladů? Problém, ale řešitelný

V dalším dílu našeho seriálu o dovolené jsme se podívali na černou můru všech turistů v zahraničí – ztrátu cestovních dokladů. Pokud se vám to stane, nezoufejte – domů se i přesto dostanete. Stačí se řídit naším postupem!

CELÝ ČLÁNEK O ZTRÁTĚ CESTOVNÍCH DOKLADŮ ČTĚTE ZDE!

 



VŠE O DOVOLENÉ: S naším tématickým seriálem vás na dovolené nic nepřekvapí!!!

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16601576256

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více