Vstřícná banka:
Dejte Equa Bank své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2018


17. 01. 2019  00:52     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Vstřícná banka - v rámci projektu prvního klientského ratingu bank, mají i čtenáři serveru Bankovní poplatky unikátní možnost ohodnotit tuzemské banky a vystavit jim své vysvědčení. Přečtěte si jak vstřícná byla mBank a rovnou ji ohodnoťte! ČTĚTE DÁLE!

Vstřícná banka: Dejte Equa Bank své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2018




Equa Bank je nízkonákladová banka, která je stále trošku ve stínu agresivnější Air Bank, nebo Fio banky. I tak však banka zaznamenává úspěchy v podobě zvyšujícího se počtu klientů a zájmu o produkty této banky. Banka postupně zaznamenává, že největší konkurentem na trhu jsou právě banky, které si budují stejné image nízkonákladových bank. Právě úspěch v této konkurenci umožní malé bance vystoupat k dalším metám.

Equa Bank zaznamenala umístění i v anketě o nejlepší přístup pracovníků banky ke klientovi, v rámci průzkumu společnosti Databank.


 equa bank BANKU MŮŽETE HODNOTIT ZDE!!


S čím přišla banka ve III. čtvrtletí 2018

Equa bank pokračuje v ziskovém hospodaření, ve 2. čtvrtletí zvýšila zisk o 43 % na 165 milionů korun

Také v 2. čtvrtletí  2018 pokračovala Equa bank v ziskovém hospodaření. Za prvních šest měsíců roku zvýšila banka meziročně zisk o 43 % na 165 milionů korun. Konsolidovaný zisk vzrostl téměř čtyřnásobně na 179 milionů* korun. Během 2. čtvrtletí rostla Equa bank ve všech segmentech, počet klientů se meziročně zvýšil o 21 % na 338 tisíc, bilanční suma dosáhla 52 miliard korun. V ziskovém hospodaření bude banka pokračovat po celý rok.

A poslední mýtus padl. Nízkonákladové banky s nulovými či nízkými poplatky prý nemohou dlouhodobě přežít. A výsledek? Všechny banky, včetně těch nízkonákladových dosahují zisku. A ne zisku symbolického, ale významného. A zisk jim stále roste. Equa Bank je toho důkazem. Zisk se jí zvýšil dokonce o 43 procent.

Equa bank zvyšuje úročení spořicího účtu HIT na 1 % p.a.

Od 20. srpna 2018 zvyšuje Equa bank bonusový úrok u spořicího účtu HIT z nynějších 0,6 % p.a. na 0,8 % p.a. Se standardní úrokovou sazbou (0,2 %) tak mohou být vklady na tomto účtu zhodnoceny až 1 % p.a. Od počátku září navíc banka upravuje podmínky pro získání této bonusové sazby. Nově bude stačit v daném měsíci třikrát zaplatit kartou Equa bank.

A je to růst úrokových sazeb u spořících a termínovaných účtů. A to až na 1 procento. Ač se nejedná o nějaký zázračný nárůst, stále se jedná o jeden z nejlepších úroků na trhu. I tak malá banka jakou je Equa Bank dokáže nabízet vysoce konkurenční produkty a překonat i tradiční a mnohem větší banky.

Dnešní mládež se práce nebojí, na brigády chodí častěji než jejich rodiče

Dnešní studenti si na rozdíl o generace svých rodičů přivydělávají mnohem častěji. Při studiu dnes pracuje 9 z 10  mladých, zatímco v generaci jejich rodičů to bylo jen 7 z 10. Nejčastěji mají dnešní studenti brigády v průběhu celého roku (téměř polovina dotazovaných). Téměř pětina mladých, především středoškoláků, ale i žáků posledního ročníku ZŠ, si přivydělává pouze o letních prázdninách.  Na rozdíl od svých rodičů také současní studenti více myslí na „zadní kolečka“. Tři z pěti (60 %) si vydělané finance šetří. Generace rodičů si peníze z letních brigád šetřila jen ve 14 %. Vyplynulo to z letního průzkumu Equa bank*.

Ale ale, co je toto za nesmyslné a tendenční průzkumy, pomyslí si starší generace. Že by ti mladí měli být v něčem lepší než my? Vždyť ti mladí se nesnaží, jsou pohodlní a líní. Co nám to tu ta Equa Bank vykládá? To je jeden pohled. Na druhé straně mají mladí dnes spoustu příležitostí jak si zabrigádničit. Nabídek je spousta a mladí mají nekonečno možností jak peníze využít. Určitě je to dobrá zpráva, která ukazuje, že na tom nejsme tak špatně jak to může na první pohled vypadat.

Equa bank zvyšuje úročení termínovaných vkladů

Od 3. září 2018 zvyšuje Equa bank úroky u termínovaných vkladů,  a to až o 0,4 procentního bodu. Po nedávném zvýšení úročení spořicího účtu HIT na 1,0 % p.a. jde v krátké době o další růst sazeb u depozit.  

Před nedávnem to byl růst úroků u spořících účtů a termínované vklady na sebe nenechaly dlouho čekat. Za růst úroků u spořících a termínovaných účtů můžeme banku určitě pochválit, protože zhodnocení skutečně patří na trhu k těm nejvyšším. Je vidět, že Equa Bank hotovost potřebuje a dokáže ji i zřejmě dobře využívat.

Počet klientů Equa bank překonal hranici 350 tisíc

Equa bank pokračuje ve dvojciferném tempu růstu počtu klientů. K dnešnímu dni překročil jejich počet hranici 350 tisíc, což v meziročním srovnání představuje nárůst o 20%. Do konce roku Equa bank předpokládá, že se počet jejích klientů přiblíží 370 tisícům. Jejich celkový přírůstek v letošním roce tak bude více než  60 tisíc. Klienti na Equa bank oceňují především jednoduché, srozumitelné a cenově příznivé produkty a služby a moderní kanály digitálního bankovnictví.

Equa Bank pořád roste a bobtná. I když se jedná z těch nových bank zatím o banku nejmenší, stále má slušnou dynamiku růstu, tedy 20 procent meziročně. A klienty pořád láká velmi zajímavá dynamika této stále malé banky. Dokáže nabídnout konkurenční produkty za málo peněz a vše na velmi dobré někdy i špičkové úrovni.


 



Vstřícná banka: Dejte Equa Bank své vysvědčení - IV. čtvrtletí 2018

Diskutovat (0)


Vstřícná banka

Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor