Vstřícná banka:
Dejte Moneta Money Bank své vysvědčení - III. čtvrtletí 2018


03. 07. 2018  00:50     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Vstřícná banka - v rámci projektu prvního klientského ratingu bank, mají i čtenáři serveru Bankovní poplatky unikátní možnost ohodnotit tuzemské banky a vystavit jim své vysvědčení. Přečtěte si jak vstřícná byla mBank a rovnou ji ohodnoťte! ČTĚTE DÁLE!

Vstřícná banka: Dejte Moneta Money Bank své vysvědčení - III. čtvrtletí 2018




Dobrovolníci z MONETA Money Bank upekli dobroty za více než 120 000 Kč

MONETA Money Bank předala neziskové organizaci Cesta domů šek na 121 886 Kč. Částka, kterou vybrali zaměstnanci banky v rámci dobrovolnické aktivity „Pečeme srdcem“, podpoří domácí hospic a poradnu pro nevyléčitelně nemocné a jejich rodiny.

Charitativní pečení a prodej sladkých i slaných dobrot probíhaly po celý rok 2017 a zapojily se do něj zaměstnanecké týmy různých oddělení banky v Praze a v Ostravě. Neziskovou organizaci Cesta domů si jako příjemce pomoci vybrali počátkem loňského roku zaměstnanci z několika různých organizací, s nimiž banka v rámci svých CSR aktivit spolupracuje. V charitativním pečení bude MONETA Money Bank pokračovat i v roce 2018.

TUTO BANKU MŮŽETE OHODNOTIT PŘÍMO ZDE!

moneta money

Tedy dobroty za 120 tisíc jsem si ještě nikdy nedal. Ale určitě si na nich nejen klienti banky náležitě pochutnali. Opět se jedná o originální nápad jak zapojit zaměstnance do charitativních akcí banky. Zaměstnanci banky tak získají zcela jiný a přímý náhled na to komu se pomáhá a jaká má ta jejich aktivita konkrétní dopady na pomoc potřebným lidem. Pokud je navíc tato aktivita spojena se zábavou a netradičním pojetím akce, je věc příjemná jak zaměstnancům, tak bance, která může věc náležitě odpropagovat, tak těm, kterým se touto akcí pomáhá.

 

MONETA Money Bank spouští nový komunikační koncept „Nejlepší čas je teď“

S novým stylem marketingové komunikace vstupuje do roku 2018 MONETA Money Bank.V reklamních sděleních bude se sloganem „Nejlepší čas je teď“ zdůrazňovat svoji roli spolehlivého finančního partnera, který rychle a flexibilně naplňuje potřeby svých klientů tak, jak vznikají na jejich cestách životem. Tváří banky nadále zůstává oblíbený kocour. MONETA Money Bank je s více než milionem klientů čtvrtou největší tuzemskou bankou.

A jsme opět u reklamní kampaně banky. Co tedy nahradilo u Monety chlupatého a drzého kocoura? Nikdo. Kocour totiž zůstává a banka se s ním evidentně nemůže rozloučit. A je to dobře, protože toho kocoura si opravdu lidé velmi dobře pamatují. Z kocoura se stala během doby taková přívětivá tvář této banky. A asi by to bylo škoda měnit.

Výsledky skupiny MONETA za rok 2017: MONETA dosáhla zisku ve výši 3,9 miliardy Kč a vedení společnosti plánuje navrhnout dividendu za rok 2017 ve výši 4,1 miliardy Kč

MONETA Money Bank, přední banka ve spotřebitelském financování na českém trhu, která roste také v segmentu úvěrování malých a středních firem, oznamuje za rok 2017 konsolidovaný čistý zisk ve výši 3,9 miliardy Kč a návratnost hmotného kapitálu (RoTE) na úrovni 16 %, což představuje impozantní výkon. Management plánuje navrhnout akcionářům ke schválení výplatu dividendy za rok 2017 ve výši 4,1 miliardy Kč.

Moneta se také pochlubila svými ekonomickými výsledky. A jak to tedy za rok 2017 dopadlo? Banka měla čistý zisk 3,9 miliardy korun. Fajn. Na rozdíl od další velkých bank, alespoň část dividendy zůstane v České republice, protože banka nemá jednoho zahraničního dominantního vlastníka, který by celý zisk jednoduše a jednorázově vyvezl za hranice. Akcie banky se rozprodávaly přes burzu a tak jsou vlastníky banky i mnohé subjekty z České republiky, což je dobře. Přejeme tedy bance ať jí zisk i dále roste.

V jarní kampani dává MONETA Money Bank podnikání nový říz

MONETA Money Bank spustila začátkem března novou komunikační kampaň na podporu neúčelové půjčky Expres Business nezajištěný, která garantuje výhodné úročení 5,9 % ročně, a to bez ručení nemovitostí. Produkt je určený živnostníkům, svobodným povoláním a malým firmám a banka chce tímto krokem posílit svoji pozici šampiona ve financování v těchto segmentech. Kampaň připravila agentura Kaspen/Jung von Matt.

Víte jak dává banka podnikání říz? No nejde to jinak než v nadsázce v rámci reklamy a propagační kampaně. V tomto případě banka propaguje půjčky pro podnikatele s dle ní výhodným úročením. Oznámený úrok ale není nějak extra výhodný a nejedná s o bombu, kterou bychom možná u banky čekali. Přejeme tedy Monetě ať se i nadále cítí šampionem ve financování malých a středních podnikatelů. Jiné banky by s tímto označením určitě nesouhlasily.

MONETA Money Bank přináší kreditní kartu pro živnostníky plně on-line

MONETA Money Bank pokračuje v naplňování své digitální strategie také směrem k živnostníkům a malým a středním firmám, pro něž chce být šampionem ve financování jejich potřeb. Klientům nově přináší možnost objednat si kreditní kartu plně on-line bez nutnosti návštěvy pobočky a dokládání daňového přiznání. Zájemcům stačí vyplnit žádost prostřednictvím Internet Banky nebo mobilní aplikace Smart Banka. MONETA Money Bank touto inovací rozšiřuje svoji nabídku plně digitálních bankovních služeb, kam patří načerpání úvěru pro spotřebitele či živnostníky nebo zřízení běžného účtu Tom.

Konečně tu máme nějakou inovaci. I když tato inovace spočívá jen v možnosti objednat si kreditní kartu přes internet. Nejedná se tedy o nic přelomového. Reálně se tak jedná o sjednání úvěru on-line, který již nabízí mnoho měsíců i mnohem menší banky jako například Equa Bank. I tak ale hodnotíme pozitivně posun tímto směrem. Rozhodně by však měla banka ve snaze o digitalizaci výrazně přidat. Nějaké výjimečné výsledky zatím bohužel nevidíme.

Průzkum MONETA Money Bank: nejvíce Čechů s hypotékou má roční úrokovou sazbu do 2,49 %

Více než polovina lidí (61,9 %) s již uzavřenou smlouvou na hypoteční úvěr má v současnosti roční úrokovou sazbu ve výši 2,49 % nebo nižší, zjistil průzkum MONETA Money Bank provedený napříč tuzemským trhem. Úrokovou sazbu 3,00 % nebo vyšší má aktuálně 13,4 % dotazovaných. Z celorepublikového průzkumu mezi klienty různých bank dále vyplývá, že více než polovina (61,7 %) osob si před sjednáním úvěrové smlouvy vybírala ze dvou až tří konkurenčních nabídek a že hypoteční úvěr nejčastěji (39,6 %) sloužil k financování nákupu či rekonstrukce staršího bytu. Průzkum MONETA Money Bank, která je s milionem klientů čtvrtou největší bankou v zemi, se uskutečnil ve spolupráci s agenturou IPSOS v březnu tohoto roku na vzorku 525 respondentů.

Průzkum je zajímavý především z jednoho důvodu. Výše nejčastější úrokové sazby vysoce převyšuje údaje, které jsou vyhlašovány pravidelně jako průměrná úroková sazba u hypoték. V tomto reálném případě je tato úroková sazba poměrně výrazně vyšší. Je vidět, že jedna věc je reklama, průměr a pak reálná skutečnost. Je sice pravda, že v poslední době úroky u hypoték rostou, ale výsledná hodnota vyplývá z úroků poskytnutých i několik let nazpátek. Realita je ale u každého z klientů jiná a zcela individuální.


 



Vstřícná banka: Dejte Moneta Money Bank své vysvědčení - III. čtvrtletí 2018

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16664458992

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4820
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8250
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3780
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,7300
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0573
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více