Zn.:
Nulové poplatky - „Nová“ Fio banka oficiálně zahájila činnost


02. 09. 2010  14:25     Kamila Ondráčková (FinExpert.cz)     komentáře (0)

Včerejším dnem je na našem bankovním trhu o jednoho hráče víc. Co nová banka nabídne svým klientům? Finanční skupina Fio spojuje svoji družstevní záložnu a burzovní společnost do jedné Fio banky.





Jméno Fio banka už od května používá Fio, burzovní společnost. Bankovní služby však nabízela zatím stále jen Fio, družstevní záložna. Změny se nijak nedotknou poplatků. Cenovou politiku chce prý banka udržet ve stávající rovině dokonce dlouhodobě.

„Na jednu stranu jde spíše jen o formalitu, protože všechny služby budeme poskytovat za stejných podmínek jako doposud. Pouze u některých služeb dojde ke změně firmy a nově je bude poskytovat Fio banka. I pro stávající klienty Fio družstevní záložny jde hlavně o formální změnu – nezmění se jim číslo účtu ani kód banky, v platnosti zůstávají vydané platební karty a samozřejmě i sazebník,“ uvedl pro FinExpert Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.

„Na druhou stranu spočívá velká změna v tom, že ode dneška si můžete u Fio banky otevřít běžný nebo spořicí účet bez poplatků. A to bez ohledu na to, zda jste normální občan, podnikatel nebo potřebujete účet pro firmu,“ doplňuje Franek.

Zatímco mBank některé poplatky zavádí. Na trhu se tak díky bankovní licenci pro Fio objeví plnohodnotný účet, který bude bez poplatků za běžné služby. Navíc Fio nabízí klientům bohatou síť poboček. Z běžně prováděných transakcí se pak u Fio banky platí jen za výběr z bankomatů (bankomaty ČSOB 6 Kč, ostatní 30 Kč). Tento účet je však nabízen téměř už 4 roky ovšem dosud pod hlavičkou záložny.

Co přinese bankovní licence?

„Hlavním motivem pro vznik banky bylo usnadnění některých procesů pro nás i klienty zastřešením poskytovaných služeb pod jednu instituci. Pohled české veřejnosti na záložny však byl také silným argumentem - stále totiž existuje mnoho lidí, kteří neuloží své peníze v žádné záložně již z principu, a to přesto, že za sebou má dlouhou a úspěšnou historii,“ říká Ján Franek.

Na otázku, zda Fio třeba nechystá nějaký zajímavý produkt jako alternativu k v budoucnu méně výhodnému stavebnímu spoření, Ján Franek pro FinExpert řekl: „Nabízíme klientům klasické spořicí produkty s úročením vázaným na dobu uložení prostředků. V souvislosti s připravovanými změnami stavebního spoření ale žádný speciální produkt nepřipravujeme.“

 


Zn.: Nulové poplatky - „Nová“ Fio banka oficiálně zahájila činnost

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16528260032

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1530
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4390
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8215
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3325
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6725
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0539
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více